Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Egész évben alig várjuk, hogy megérkezzen az újkrumpli. Pár hétig élvezzük a belőle készült petrezselymes-vajas köret ízét, aztán elkezd munkálni bennünk a kisördög: mit lehetne még készíteni belőle? Igaz, hogy rakott krumplinak, krumplipürének nem az igazi, de mutatjuk, hogy milyen szuper egytálételeket, köreteket, salátákat tudsz pillanatok alatt az asztalra varázsolni.
Fülöp Sándor
Ha egy tavaszi, üde vendégváró fogást szeretnél készíteni, ne gondolkodj tovább! A zöldfűszerekkel, citrommal megbolondított hús és a tepsiben sült fokhagymás zöldségek mennyei finomak, garantáltan ízleni fog mindenkinek. Videón is megnézheted, hogyan készül, így a végeredmény biztos siker!
Somogyi Bea
A tavaszi szezonban a vasárnapi ebéd sztárja a petrezselymes krumpli, nagyon helyesen! Nemcsak finom, roppant egészséges is.
Videó
A japánok rántott húsát általában vékonyra vágott káposztával és mártogatóssal kínálják, ám ha a köreten picit változtatunk, nem fog összedőlni a világ. Petrezselymes újburgonyával tálalva igazán fejedelmi fogás, ráadásul az elkészítése is tök egyszerű. Ha a legtökéletesebb végeredményt szeretnéd elérni, mindössze csak egy-két szabályt kell betartanod. Már mutatjuk is:
Nincsen hétvége rántott hús nélkül és valljuk meg, rántott hús mellé krumpli dukál. A krumplipürén túl a burgonyás köreteket is variálhatjuk. Íme néhány ötlet, hogy mit készítsetek a rántott hús mellé.
Kolimár Viktória
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Íme a tejfölös újburgonya-saláta.
Chefbag
Wessely Márta
A kora nyár nagy adománya az újkrumpli: mire véglegesen megunjuk a régit, addigra épp itt a pergő héjú, hamvas színű, édes, lédús friss krumpli.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
A tavaszi finomságok sorában előkelő helyen áll az újkrumpli. Az apró, friss, illatos krumpli április vége felé jelenik meg a piacokon és nyár középig velünk is marad.