Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nyáron kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. És mindenképpen az a legcélravezetőbb, ha ez a folyadék víz. A vizet viszont sokan unalmasnak tartják, ezért hoztunk néhány ötletet, amivel könnyedén fel lehet dobni.
A nyár a kovászos uborka szezonja is. Jól behűtve kitűnő előétel, továbbá eszményi savanyúság hekk, grillhúsok, bográcsban főtt pörkölt vagy rántott hús mellé. Ám amilyen egyszerűnek tűnik, annyi buktatója is lehet az elkészítésének.
Hogy miért együnk zöld ételeket? Mert egészségesek és finomak. Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
A helytelen táplálkozás miatt a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig víz halmozódhat fel. Eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!
Összeállításunkban megmutatjuk, milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes az arcunkra pakolni, hogy bőrünk ragyogóvá váljon.
Nyáron aligha akad olyan konyha, ahol a fogásokhoz ne társulna az uborka valamilyen formában. De a meleg időszakban sokszor önálló ételként is megállják a helyüket az uborkából készült saláták, levesek vagy akár turmixok. Ezeket gyűjtöttük most össze, íme a kedvenc uborkás finomságaink!
Egy ennyire jelentéktelen összetevőnek nem is lenne érdemes egy külön posztot szentelnünk, de annyira meglepő reakciókat ("fúj, uborkával?") láttunk az elmúlt hónapokban, hogy úgy gondoltuk, érdemes ezzel kiemelten foglalkoznunk.
Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk nélkül! Elő hát a legnagyobb befőttesüvegeddel, ha néhány napig nem várható eső!
Folytatjuk sorozatunkat a világ legegészségesebb ételeiről. Ezúttal a zöldségeket vesszük sorra: nem meglepő, hogy igen előkelő helyet foglalnak el a listán. Arra viszont érdemes figyelni, hogy van közöttük néhány kiemelkedően hasznos, ha makulátlan egészségre vagy gyorsabb fogyásra vágyunk.
Savanyúság nélkül el sem tudod képzelni a vasárnapi ebédet? Ne vegyél bolti terméket, inkább készíts magatoknak saját uborkát. Segítünk négy tuti tippel.
A sokszor pejoratív értelemben emlegetett uborkaszezonnak mi szívből örülünk! Ilyenkor ugyanis nem unatkozunk, hanem jobbnál jobb ételeket készítünk ebből a nagyon egészséges, diétázóknak is ajánlott zöldségből!
A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.