Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Fizer János
Cikk
MME
Ha unod a a kakaós, lekváros vagy túrós tölteléket, készíts egy sűrű vanília- vagy csokiszószt, házi Nutellát vagy citromkrémet – a siker garantált!
GastroGranny
Számtalan töltött zöldséget készíthetünk nyáron. Talán a cukkini a legnépszerűbb ilyenkor, ám nem szabad megfeledkezni a patisszonról sem. Annak ellenére, hogy isteni fűszerekkel megbolondított darált hússal töltjük, mégis egy könnyed fogás, ám ez nem azt jelenti, hogy éhes is maradsz utána.
Ha te is inkább a habos/krémes sütiket szereted, szemben a száraz/kevert süteményekkel, akkor ez a válogatás neked készült, ugyanis ezek a finomságok dugig vannak töltelékkel.
Déri Szilvia
Az egyben sült pulyka tölteléke rengeteg módon variálható, s érdemes is vele kíséretezgetni. Ezúttal Déri Szilvia, alias Házisáfrány a klasszikus, almás-gesztenyés töltelék elkészítésébe avat be minket!
Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de talán tudunk még néhány újdonsággal szolgálni!
A göngyölt húsok készítésekor nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Az alábbi adagok négy hússzelet megtöltésére alkalmasak.
Török Zsuzsa
Gyümölcsös piték és kosárkák készítésekor a vaksütés jobb tartást ad az omlós tésztának. Ismerd meg a fortélyait lépésről lépésre!
Wessely Márta
A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.
A palacsintát szinte mindenki szereti, mi több, imádja. A gyerekek rajonganak érte, a felnőttek is boldogan falják, nem is csoda, hiszen a palacsinta egyszerű, mégis izgalmas fogás, ami rengeteg változatban kerülhet asztalra. Mi most a klasszikus, vékony tésztás, édes variációból mutatunk kilencet.
Sokan szeretik bedurrantani a napot egy finom péksüteménnyel, viszont nem mindenkinek adatik meg, hogy a reggeli hajrában útba ejtsen egy pékséget, ahol frissen gőzölgő áruk közül választhat kedve szerint. Ezt az égető problémát többen is felismerték és jó pár éve már annak, hogy megjelentek a boltok polcain az olyan termékek, melyek egészen sokáig elállnak és valahogy mégis pékárunak tekinthetőek.
Lélegzetelállító desszertet alkotott meg egy New Yorki-i étterem, igaz, az árát is megkérik. Az arannyal bevont fánk darabját 100 dollárért, azaz majdnem 30 ezer forintért árulják.
A pitetésztába csomagolt ételek a téli gasztronómia kedvelt fogásai. Nem véletlen, hisz a meleg, a tésztában bujkáló gőznek köszönhetően lassan hűlő ételek kifejezetten a hideg napokra vannak kitalálva. Persze a pite nem csak melegen jó, de azért lássuk be, úgy az igazi.