Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy tésztafőzés után azon bosszankodtunk, hogy összeragadt, összetapadt a tészta. Számtalan trükk és mítosz létezik, hogy mit tegyünk és mit ne a főzővízbe. Íme néhány alapvető szabály, amit ha betartasz, tökéletes lesz a tésztád.
Sokaknak vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy a mikróban készült tészta mennyire lehet jó. Ez a szkepticizmus abból fakad, hogy a legtöbben a mikrót csak melegítésre használják, nem pedig főzésre. A mikró azonban – korlátainak figyelembe vételével és megfelelő technikával – praktikus eszköz lehet tésztafőzéshez is.
Mindmegette
A rengeteg vicces videó mellett sok igazán hasznos tartalom is található a TikTokon. Ezek egyike az a trükk, mely rávilágít arra, hogy rosszul használtuk a tésztaszűrőt!
Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Egy egyszerű, de hatékony módszerrel hosszú perceket spórolhatunk meg – mutatjuk a trükköt!
Ez a kérdés általában minden kezdő és gyakorló háziasszonyt foglalkoztat. A tapasztalat az, hogy a legtöbben úgy és akkor sózzuk meg a vizet, ahogy otthon anyukánktól láttuk. Hogy mi az igazság? Utánajártunk!
Az olasz tészták ezerféle formában léteznek, de egyvalami biztosan közös bennük: imádjuk őket. Amilyen egyszerű (mégis pazar) fogásokat készíthetünk belőlük, olyan könnyű elrontani is az ételt, rögtön a tésztafőzésnél.
Egy tál gőzölgő, friss tésztánál nincs finomabb. Tésztaimádóknak nem számít, hogy paradicsomos vagy tejszínes szósz kerül rá, a lényeg maga a tészta. Bár elkészítése egyszerű, biztosan előfordult már veled is, hogy keményen vagy ragacsos masszaként vetted ki a főzővízből – minden azon múlik, hogyan készíted el. Íme néhány tésztafőzési hiba és tippek, hogyan küszöböld ki a bakikat.
A rakott ételek gyorsan elkészíthetők, különösen a tésztás variációk. A különféle mártásokkal, sajttal ízesített rakott tészta igazán ínycsiklandó, de a kívánt állagot – belül omlós és puha, kívül roppanós – nem mindig sikerül elérni. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes ez a népszerű étel!
A főzés kellemes kikapcsolódás, de olykor bizony nehéz, kihívásokkal teli feladat. Akár most kezdesz kísérletezni a konyhában, akár már rutinos szakács vagy, valószínűleg te is elkövetsz néhány hibát. Mutatjuk a leggyakoribb főzési és sütési hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.
Biztosan sokan hallottuk már főzős műsorokban, esetleg éttermekben azt a kifejezést, hogy „al dente”. Na de tisztában vagyunk azzal, hogy mit is jelent ez a konyhai, pontosabban főzési technika? Ha esetleg akadnának hiányosságok a témában, akkor most igyekszünk remélhetőleg minden kérdésre választ adni.
Stern Ágnes
A tésztafőzés viszonylag egyszerű művelet, de vannak olyan tipikus bakik, amiket a legtöbben gyakran elkövetnek. Mutatjuk, mik ezek, hogy mostantól te is tökéletes tésztát készíthess!
A tészta főzővize legtöbbször a mosogatóban végzi, pedig nagy kár érte. Ugyanis nagyon sok mindenre felhasználhatod. Mutatjuk, hogy mire.
WM
A sajtos tésztáról mindenkinek a rohanás, az igénytelen menza vagy a kongó hűtő jut eszébe. Hiszen általában ez az az étel, amit akkor készítünk, amikor nincs időnk, kedvünk és megfelelő alapanyagunk főzni. Holott a sajtos tészta jó dolog, csak kicsit másképp kell hozzá állni.
Az olasz konyha több mint a pizza és a spagetti. Bemutatkozik a gnocchi, amit nem is olyan nehéz elkészíteni házilag!
A főtt tészták legnépszerűbb feltétei a különböző olaszos mártások. A sokféle paradicsomos és tejszínes változat teszi megunhatatlanná a legegyszerűbb tésztaételeket is.