Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Videó
A húsvét elképzelhetetlen fényes héjú, foszlós bélű fonott kalács nélkül - már annak, akiknek a diétája megegendgedi, hogy ilyesmit fogyasszon. Aki szénhidrátcsökkentett, cukomentes diétát folytat, az többnyire kimarad a jóból - vagy, legalább is, kimaradt eddig. Gábor, a házi pék egy olyan kalácsreceptet kínál az ünnepre, ami nem elég, hogy cukormentes, mégis édes kelt tészta, de teljes kiőrlésű lisztből készült, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
MME
Cikk
Te is arra törekszel a teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyerednél, hogy ne túl tömör, hanem inkább kicsit levegősebb legyen? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék, most erre a problémára mutat egy kiváló praktikát.
PATAKY KRISZTINA
Fanny magazin
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
KOCSIS BÁLINT
Gabona számtalan formában kerülhet a tányérunkra: eszünk kenyeret, péksüteményeket, pelyheket és különböző köreteket. Szerencsére egyre több "egészséges" gabonát fogyasztunk. Ha úgy érzed, elveszel a sok információ között, olvasd el cikkünket!
Te is túletted magad húsvétkor? Ha sok volt a kalács, a sonka és a sütemény, itt az ideje, hogy egy kicsit odafigyelj a táplálkozásodra. Íme egy háromnapos mintaétrend tele ízletes, laktató, mégis alakkímélő fogásokkal!
Reizinger Orsolya
A pizza lelke a jó tészta, de az sem mindegy, hogy mi van a tetején. A pizza azért jó választás ebédre, vacsorára, uzsonnára, mert úgy készítheted el, ahogy akarod: sok hússal, hallal, vagy épp négy féle sajttal. A megoldások és variációk végtelensége teszi színessé és szerethetővé az olaszok specialitását.
Magyar Noémi
Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében a kenyerek összetevőinek arányát lényegesen meg kell változtatni. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.
Fajcsák Sándorné
Dragomán György író dagasztás nélküli kenyeret süt kovásszal, kevés hajtogatással. Az egyszerű receptet akár még ma este is elkészítheted!
Az ünnepi lakomák és mulatságok során hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egészségünkről, pedig, akiknek volt a családjában "szíves" probléma, fokozott veszélynek vannak ilyenkor kitéve. Mi vezethet szívinfarktushoz? Hogyan védhetők ki a rizikófaktorok? Szakértőnktől, Somogyi-Kovács Anitától megtudhatod.
Baloghné Kele Judith
Vitai Kati
Lilalicsi
Anna Eszter
Huszthy Richárd Ferenc