Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
Aki sokszor készít otthon tejszínhabot, biztos észrevette már, hogy van, amikor nem lesz kemény a hab, vagy kicsapódik, és sehogy sem lesz tökéletes az állag. Most eláruljuk, mire figyelj és garantáltan mindig tökéletes lesz a házi tejszínhabod.
Különösen télen jó választás egy forró krémleves, hiszen a sokféle zöldség kombinálásával igazi vitaminbomba lehet az ebédünk. Ezzel az elkészítési móddal ráadásul extra selymes, mégis alakbarát változatban készítheted el.
Azt bizonyára már tudod, hogy ha sütés előtt tejbe vagy íróba áztatod a csirkehúst, attól lágyabb és lédúsabb lesz végeredmény. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a tejes áztatás ugyanilyen jótékony hatással van a marhahúsra? Itt az idő, hogy kipróbáld!
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!
Déri Szilvia, Házisáfrány
Az angolok kultikus desszertje, az Eton mess, amely egy gyümölcsből, leggyakrabban eperből, tejszínből és összetört habcsókból álló pohárdesszert. Mutatjuk, hogy készítsd el.
Videó
Ebben a tejszínes csirkemellben az a jó, hogy nem csak a hétköznapokon, de hétvégi ebédként is kiválóan megállja a helyét. Főleg jó fűszeresen, aszalt paradicsommal és bébispenóttal.
Ha egy igazán gyors és egyben finom főételre vágysz, ami azért egy picit különbözik a hétköznapi fogásoktól, akkor nyugodt szívvel ajánljuk neked ezt a mennyi ízkavalkádot. Gyorsan könnyűt rovatunkban most a rozmaringos-gombás szűzpecsenye elkészítését mutatjuk be, amivel biztos sikert arathatsz családi, vagy akár baráti körben is.
Jelentősen drágulhat a közeljövőben a tejföl, ha nem hagy alább a világban tomboló vajmánia.
"Kemény habbá verjük" - áll sok receptben, azt azonban kevés helyen árulják el, hogyan is kell elvégezni jól a műveletet. Mi most megosztunk veletek 4 tippet, melyek segítségével tökéletes tejszínhabot készíthettek.
Csirke, gomba, bor. Szerintem ennél nem is kell több egy ízletes étel elkészítéséhez.
WM
A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében lehet segítségünkre. Az ünnepi fogásoknál sokszor előkerül a tejszín, amellyel levesek, főételek is könnyedén krémesíthetőek, lágyíthatóak, gazdagíthatóak.
HL
A tökéletes tejszínhab könnyű, ellenállhatatlan, a sütemények, krémes desszertek, parfék és fagylaltok koronája és alapja is egyben. Édesítve vagy alkohollal, csokoládéval, kakaóval megbolondítva, gyümölccsel színesítve a házi és mestercukrászat egyik legfontosabb alapanyaga.