Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
Mindmegette
A spárga nem véletlenül a tavaszi időszak egyik kedvenc zöldsége: alacsony a kalóriatartalma, de rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Szezonja igen rövid, áprilistól június elejéig tart, és bár konzerv változatban kapható, ilyenkor érdemes a lehető legtöbb fogást elkészíteni a friss változatból - mutatjuk is a kedvenc spárgás receptjeinket!
Vidék íze
Ilyenkor, a tavaszi szünet idején különösen jól jönnek azok az ételötletek, amelyeket könnyű elkészíteni, mégis van bennünk egy kis csavar, hogy ne mindig ugyanaz és ugyanúgy kerüljön az asztalra. Ilyen például a krumplinudli is, amit a gyerekek is szívesen megesznek, és mivel itt a medvehagyma szezonja, hát miért ne ízesíthetnénk ezzel a fokhagymás, enyhén csípős ízű növénnyel ezt a nagyszerű fogást?
MME
Ismét tavasz, és ismét óraátállítás. Senki sem szereti, senki sem örül neki igazán. Ám van egy igazán jó hírünk, amelynek köszönhetően ez a mostani egészen más lesz, mint általában. S miért és miben más? Íme, a részletek.
A húsvét sztárja egyértelműen a tojás. Ennek okán összeállítottunk egy szuper tojásos ételsort, amit imádni fog az egész vendégsereg. Az elmaradhatatlan töltött tojást a tojással töltött Stefánia szelet követi, végül pedig tojáslikőrös torta koronázza meg a húsvéti menüsort. Próbáljátok ki!
WM
Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. A március és az április már a karalábé, a medvehagyma, a spenót, a sóska és a retek uralmáról szól. Ezekkel az alapanyagokkal rengeteg finomság elkészíthető, íme néhány ötlet, hogy mi mindenhez használhatók a tavaszi zöldek!
Húsvétkor az ünnepi menü elmaradhatatlan része a kalács, így az édeskés, töltetlen variációk mellől nem hiányozhatnak a sós, töltött kalácsváltozatok sem. Az alábbi válogatásban a kedvenceinket gyűjtöttük össze. Íme 12 isteni recept.
Videó
A töltött tojás a húsvéti menük elengedhetetlen része: számtalan módon variálhatjuk, de hogy ne legyen olyan unalmas, most egy avokádókrémmel készült variációt mutatunk - ami nemcsak finom, de az avokádónak köszönhetően szuperegészséges is!
Végre itt a tavasz, egyre több idényzöldség terem, melyekből könnyű, egészséges, tavaszi leveseket főzhetünk. Ezért összegyűjtöttük a 11 kedvenc receptünket, melyet mindenképpen elkészítünk a következő hónapokban.
Török Zsuzsa
Húsvét vasárnapján sok családban csak a tojáskeresés vagy a templomlátogatás után ülnek asztalhoz és ráérősen falatozva költik el a kiadós ünnepi reggelit. Pontokba szedtük, hogy az elmaradhatatlan sonkán kívül mivel készülj a hosszúra nyúló közös étkezésre, amely az ebédet is kiválthatja.
A késő tavasz jellegzetes tájképéhez hozzátartoznak hófehér, tenyérnyi, illatozó virágai. Nagyanyáink kedvencét szerencsére újra felfedeztük magunknak: a bodzából igazán frissítő és egészséges finomságokat készíthetünk, telis- tele vitaminokkal.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A spenótot és a sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk. Van, aki mindkettőt, van aki egyiket sem. Szerintünk pedig mindkettőt lehet imádnivalóan csinálni! Bár klasszikus főzelék formájában egyértelműen megosztó, az alábbi receptek közül valószínűleg mindenki megtalálja a kedvére valót.
Az alábbi válogatásban 16 szuper receptet mutatunk tavaszra hangolva - friss, üde ízekkel, színes ételekkel és sok-sok zöldfűszerrel. Íme a kedvenceink, amik a te konyhádba is elhozzák a tavaszt!
16 őrülten jó receptet mutatunk a spárgalevestől a klasszikus medvehagyma-krémlevesen át a tavaszi grízgombóc levesig.
Ki ne emlékezne a nagyinál eltöltött hétvégékre, amik a felhőtlen pillanatok mellett az isteni ebédekről szóltak? A következő receptek gyerekkorunk kedvenc fogásait idézik, amik a mai napig mindenkit levesznek a lábukról!