Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A jó cigánypecsenye szaftos, füstös és eszméletlenül laktató étel. Elképesztően élvezetes, amikor kicsordul a füstös-zsíros íz a hirtelen sült, omlós hús, és a ropogósra sült szalonna kettőséből. Egy titka van, hogy igazán tökéletes legyen - mondjuk máris, mi az!
Vidék íze
Alig fél óra ennek a remek ebédnek az előkészítése, a munka dandárját ugyanis a sütő végzi. Reggel összerakod és pár óra múlva kész is a mennyeien finom ebéd, és még a konyhában sem kellett miatta ácsorognod! Íme az egyben sült fűszeres tarja receptje!
A tarja a magyar konyha egyik közkedvelt alapanyaga, ami nem csoda: sokoldalúan felhasználható, éppen a se nem túl zsíros, se nem túl száraz kategóriába tartozik, és ami nem utolsó szempont: a legjobban grillezhető húsok egyike. A következő 10 recept is természetesen ebből a húsféleségből készült.
Somogyi Bea
Videó
A sertéstarja zsírban bővelkedik, így nem szárad ki még akkor sem, ha szeletben sütjük, nem egyben. Videón mutatjuk, hogy készül a tepsiben sült tarja vele sült burgonyával, íme a tökéletes recept a vasárnapi ebédhez.
Csapóné Nagy Bernadett
Ha most kivételesen egy emberes kajára vágysz, akkor alap, hogy a férfi a legtöbb esetben valamilyen sertéshús után nyúl. Ám az ebéd utáni kajakóma megkerülése érdekében a sült tarját most egy könnyű körettel, zöldséggel töltött cukkinihajóval tálaljuk. Ha neked is tetszik az szuper étel, akkor fogadd meg Kósa Kolos tanácsait, mert akkor neked is istenien szaftos és ízletes lesz a következő fogás. Mozdulj rá te is Kolos Konyhájára.
Csilla
A tarja az egyik legkedveltebb hús a magyar konyhákban. Nem túl száraz és nem is túl zsíros, ezért sült húsnak is tökéletes. Ha elfoglalt vagy és nem tudsz sok időt tölteni a konyhában, de szeretnél tartalmas, finom ételt készíteni, akkor ez a tepsis-mustáros tarja krumplival a te recepted!
Ha nem tudod, mit főzz a hétvégén, segítünk! Íme 2 teljes menüsor szombatra és vasárnapra.
Kautz József
A cigánypecsenye egy szaftos, tocsogós, igazán laktató étel, melyet nem nehéz elkészíteni. Egy szabály viszont be kell tartani, hogy ne legyen cipőtalp keménységű a hús.
Igaz, a vasárnapi ebédek egyik vitathatatlan sztárja a rántott hús. De mi van akkor, ha már a könyökünkön jön ki ez a legtöbbször hétről hétre ismétlődő fogás? Nos, ilyenkor elkezdhetjük variálni a köreteket, vagy elkészítjük ezt az igazán laktató és pofonegyszerű sajtos-tejfölös rakott húst. Garantáljuk, hogy ebből nem csak a húsimádók fognak kétszer szedni. Legújabb receptvideónkban ennek a finomságnak az elkészítését mutatjuk meg nektek.
Dr.Gondek Károlyné
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Papikné Veress Andrea
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Vass Lászlóné
Ékes Andrea
Sok hentesüzletben találkozhattok azzal a képpel, amely a sertés részeit ábrázolja. Sokan nem tudják viszont, hogy milyen fogásokat készítsenek a tarjából, a karajból, vagy a lapockából. A Mindmegette új sorozatában Gábor hentes bemutatja a sertés részeit és azt is megtudhatjuk tőle, hogy melyikből érdemes szaftos pörköltet készíteni.