Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Salamon Csilla
Cikk
MME
A luxusszállodák és éttermek extrém szolgáltatásokkal és extrém árakkal csábítják azokat a vendégeket, akik megengedhetik maguknak, hogy náluk fogyasszanak.
Néhány országban a kulináris élvezet és gasztronómia csúcsa az, ami bennünk undort vált ki. A következő ételek az adott országokban népszerű csemegének számítanak, ám nem biztos, hogy a mi gulyásleveshez szokott gyomrunk képes lenne befogadni bármelyiket is. Ha újra lehet szabadon utazni, te kipróbálnád valamelyiket?
Pataki Nóra
A mexikóiak kenyere, a tortilla egy hagyományosan kukoricalisztből és vízből készült vékony lepény. Eredetileg a tésztát kerekre nyújtva, forró kövön sütötték meg. Ma már tízesével-húszasával készen vásárolható, és búzalisztet is felhasználnak hozzá. Lehet hússal, zöldségekkel tölteni, és tejföllel, sajttal, salátával tálalni. Lássuk a kedvelt receptváltozatokat!
Török Zsuzsa
Pakold meg a kenyérhelyettesítő mexikói kukoricalepényt tetszésed szerint húsdarabkákkal, zöldségekkel, különféle ízesítőkkel, salátával és sajttal, majd hajtsd félbe vagy tekerd fel – és kész is van a taco!
Videó
Az aztékok óta ismert, kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a mexikói konyha specialitása, amelyet változatosan megtöltve, félbehajtva vagy feltekerve, rendszerint csípős szószokkal (salsákkal) fogyasztanak.
Chrenkó Viki
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az amerikai kedvencek közül!