Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Lovranits Miklós
Cikk
MME
A mártások a konyhaművészet igen magas szintjét képviselik. Fajtasokaságuk elsőre ijesztő lehet, de ha a négy alapmártást tudjuk, sok gondunk már nem lehet. Segítségükkel feldobhatjuk a legegyszerűbb sültet is és igazi konyhaművészeti remekeket alkothatunk, érdemes tehát kicsit odafigyelni rájuk.
Mártások és szószok nélkül nem beszélhetünk gasztronómiáról. Az öt alapmártás – melyek a francia konyhából indultak világhódító útjukra – közül a hollandi mártás elkészítését mutatjuk be, hiszen úgy tartják, hogy ennek a mártásnak az elkészítéséhez kell egy kis konyhai tapasztalat. Ez azonban senkit ne riasszon el a készítésétől, mutatjuk, hogyan lesz krémes és selymesen lágy a hollandi mártás!
Garantáltan megfelelő állagú és kellően sűrű lesz az ételed, ha mindig a jellegének megfelelő technikát választod. Mutatjuk, melyek ezek.