Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ételekkel kapcsolatos bűncselekmény miatt több embert is elvitt a rendőrség, köztük egy 15 éves lányt is. A hatóságok beszámolója szerint mind beleittak a szusiéttermekben található közös szójaszószba.
Sebestyén Edit
A japán konyha Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ma már azonban nem feltétlenül szükséges étterembe mennünk, hogy élvezzük a japán gasztronómia nyújtotta örömöket, az alapanyagok akár már a nagyobb élelmiszeráruházakban is beszerezhetők.
MDOSZ/MME
A szója – több évezredes múltja ellenére – nagyon megosztja a hazai fogyasztókat. A negatív megítélésben és az ellenszenvben szerepet játszhat az a miliő is, amiben „először kényszerültek” szója fogyasztásra az emberek. A második világháborút követő ínséges időkben ugyanis gyakran kaptak szójafasírtot, ami akkor még sem az ízével, sem minőségével nem lopta be magát a gasztronómia remekei közé. Természetesen azóta az új gyártástechnológiának, a nagyobb fajtaválasztéknak köszönhetően sokat javult a szója, és a belőle készíthető ételek minősége. S ha az egészséges táplálkozás egyik ismérve a változatosság, akkor kevés olyan növényt lehetne még említeni, amit olyan sokszínű módon lehet felhasználni, elkészíteni, mint a szóját. Emellett a beltartalmi értékei is kiemelkedőek, így válhat a szója a növényvilág egyik legértékesebb tagjává.
Az egyik legjobb dolog, ami a felnőtté válássál együtt jár, hogy azt tehetünk - és ehetünk - amit és ahogyan akarunk. Pizzát reggelire? Miért is ne? Hiszen egyszer élünk! Ám a boldogság nem tart sokáig, és örömünket megölik a fokozatosan megjelenő zsírpárnák és a narancsbőr. Ez pedig rákényszerít minket arra, hogy újragondoljuk és újratervezzük életmódunkat.
Videó
A héten egy picit más vizekre evezünk. A csirke marad, de ami az ízesítést illeti, kicsit félre tesszük a szokásos só-bors kombinációt!
A tojás-, és szójaallergia sokak - főleg sok allergiás gyerek és szüleik életét keseríti meg. Ám jó hír, hogy ez a betegség kinőhető, és az is, hogy szójabab és tyúktojás nélkül is lehet teljes értékűen táplálkozni, sőt, kiváló ételeket lehet sütni-főzni. Eláruljuk az is, hogy hogyan!
WM
A szója ma már szinte minden élelmiszerünk szerves részét képezi. Egyesek számára fontos és kedvelt nyersanyag, mások kissé idegenkednek tőle, pedig évezredek óta fontos élelmiszer.