Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A szezonális kedvenceink sorozatban ezúttal egy igazi klasszikust, mindenki kedvencét, a túrógombócot prezentáljuk nektek: eláruljuk a habkönnyűség és a tökéletes pirított zsemlemorzsa titkát!
Íme egy egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan összedobható, szezonális recept: káposztás tészta, ahogy a nagyi készítette! A kérdés már csak az, hogy ki, hogyan szereti: porcukorral vagy sóval meghintve? Szerencsére az elkészítés folyamatát ez nem befolyásolja, bors mindenképpen megy bele! Íme a recept videón!
Somogyi Bea
Az aranygaluska az őszi-téli időszak egyik kedvelt édes kelt tésztából készített süteménye. Most videón mutatjuk meg a kalsszikus, nagyi-féle változatot, hagyományosan fényes-selymes vaníliasodóval kínálva!
Ha azt hiszed, hogy csak az étteremben ehetsz kiváló vadas mártást, akkor nagyon tévedsz! Kiváló bizonyíték erre a következő receptvideónk is, aminek segítségével olyan isteni lesz a szószod, hogy a sertéscomb már csak hab a tortán.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy mennyei húsvéti finomság, a Stefánia vagdalt következik. Próbáljátok ki!
Karácsonykor a töltött káposzta, a halászlé és a bejgli mellett elmaradhatatlan egy finom likőr vagy bor is. Most egy házi készítésű tojáslikőrt mutatunk, melyet élvezettel kortyolgatnak majd a család felnőtt tagjai.
Egy lasagne, amiben nincsen tésztaréteg, és nem is hiányzik senkinek? Bizony, létezik ilyen, cukkinilasagne-nak hívják, és a legelszántabb pasta-rajongók is boldogan falják! Videón mutatjuk, hogyan készül!
Szezonális kedvenceink sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan sütemény következik a sorban, ami megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is annak ellenére is, hogy nincs benne más, csak gesztenyepüré és háztartási keksz. A végeredmény: MENNYEI!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Ma egy Márton-napi klasszikus következik: sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan elkészíthető fokhagymakrémleves következik, ami garantáltan a család kedvence lesz!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most például azt, hogy egy olyan magyaros klasszikus, mint a paprikás krumpli hogyan lesz tökéletes!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Ezt a klasszikus desszertet például egy kis mentával tettük még ellenállhatatlanabbá, megéri kipróbálni!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű baconös rakott csirke, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ma egy francia klasszikus, a hagymaleves következik, amit mindenki imád! Mutatjuk a receptet.
Ha még mindig úgy gondolod, hogy a sárgaborsó-főzelék ízetlen a menzás emlékeknek köszönhetően, akkor ezt a negatív berögződést most biztosan elűzzük belőled. Sorozatunkban szándékosan vettük elő ezt a klasszikust, hiszen higgyétek el, ez egy isteni étel, ha jól van elkészítve. Kolléganőnk, Somogyi Bea most be is avat titeket az elkészítésének minden fortélyába.