Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: szezonális kedvenceink

Receptek

Cikkek

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: brokkolis rakott csirke nagyon sajtosan

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű baconös rakott csirke, amivel biztosan nem lőhetsz mellé! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: Hagymaleves sajtos pirítóssal - ahogy a franciák csinálják!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ma egy francia klasszikus, a hagymaleves következik, amit mindenki imád! Mutatjuk a receptet. ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: sárgaborsó-főzelék - a megosztó étel

Ha még mindig úgy gondolod, hogy a sárgaborsó-főzelék ízetlen a menzás emlékeknek köszönhetően, akkor ezt a negatív berögződést most biztosan elűzzük belőled. Sorozatunkban szándékosan vettük elő ezt a klasszikust, hiszen higgyétek el, ez egy isteni étel, ha jól van elkészítve. Kolléganőnk, Somogyi Bea most be is avat titeket az elkészítésének minden fortélyába.   ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: mákos nudli porcukorral, ahogy a nagyi készítette

Ami az olaszoknak a gnocci, az nekünk a nudli, amit nem olyan nehéz elkészíteni, hogy érdemes legyen a boltban készen megvenni. Most megmutatjuk, hogyan lesz pont olyan, mint a nagyié - vagyis tökéletes! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: gesztenyével töltött pulykamell, az ünnepi asztal sztárja

Egy hét sincs már karácsonyig, ilyenkor már javában azt tervezzük a családdal, hogy mi legyen az ünnepi főfogás. Ha nem szeretitek a halat, vagy a sertést és inkább a szárnyasoknál maradnátok, akkor a gesztenyével töltött pulykamell a legjobb választás lehet. Szezonális kedvenceink rovatunkban, kolléganőnk Somogyi Bea mindezt megspékelte még baconnel és egy kis fehér borral. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Karácsony

Szezonális kedvenceink: rántott hal majonézes krumplisalátával

A karácsony egyértelműen a halételek szezonja. A halászlé mellett gyakran kerül az ünnepi asztalra rántott hal is, ami mellé kiválóan passzol az örök kedvencnek számító majonézes krumplisaláta. Szezonális kedvenceink sorozatunkban megmutatjuk, hogyan készíthetitek el ezt az egyszerű, pénztárcabarát ünnepi fogást. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Desszert

Szezonális kedvenceink: gesztenyés-kekszes szelet - sütés nélkül!

Szezonális kedveceink sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan sütemény következik a sorban, ami megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is, holott nincs benne más, mint gesztenyepüré és háztartási keksz. A végeredmény: MENNYEI! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: melegítő, tartalmas zöldségleves pistou-val

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy tartalmas zöldségleves következik francia pesto-val, vagyis pistou-val felturbózva, ami egy hideg őszi/téli napon különösen jól fog esni. Próbáljátok ki! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: ázsiai ihletésű csirkeleves pofonegyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy ázsiai ihletésű csirkeleves következik egy kis gyömbérrel felturbózva. Próbáljátok ki ti is! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: Extrakrémes gombás melegszendvicskrém

Egy melegszendvics mindig jó választás akár reggelire, akár vacsorára, de még egy baráti bulit is fel lehet dobni vele. Pláne, ha házi szendvicskrémmel készítjük. A szezonális kedvenceink rovatunkban kolléganőnk egy extrakrémes gombás szendvicskrémet készített. Próbáljátok ki ti is! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: Sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ma egy Márton-napi klasszikus következik: sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: elronthatatlan körtés-kókuszos kevert süti

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy pofonegyszerű kevert süti következik, amit az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcsével, a körtével turbóztunk fel. Próbáljátok ki! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Desszert

Szezonális kedvenceink: omlós fügés puszedli egyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. A desszertek között ősszel helyet követelnek maguknak a fügés finomságok: torták, piték, kekszek, aprósütemények - nézzünk most egy bombasztikus puszedlireceptet - fügével! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: Jókai bableves, ami után nem kell második

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy igazi klasszikus, a Jókai bableves következik, ami a testnek és a léleknek egyaránt jól esik egy hűvös őszi napon. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: tökös-mákos rétes pofonegyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy nagyon egyszerű tökös-mákos rétes következik, amit akár sütőtökkel is elkészíthettek. ...

0