Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A káposztasaláta a legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta, kiváló alternatíva az uborkasalátára, az ecetes fejes salátára vagy bármilyen savanyúságra! De hogyan lesz tökéletesen finom, és mitől lesz gyomor- és epebarát? Széll Tamás elárulja!
Promóció
A karácsony szinte elképzelhetetlen halászlé és egyéb halételek nélkül. Az ünnepi időszakban több halat veszünk ugyan, de a magyar lakosság az európai átlaghoz képest még mindig nagyon kevés halat fogyaszt. Elhoztuk most Széll Tamás többszörösen kipróbált halászlé-receptjét, amivel garantált a siker és az is, hogy ezentúl nemcsak karácsonykor, hanem rendszeresen követeli majd a család az elkészítését.
Kilencedik éve várják izgatottan a gasztronómia szerelmesei, mikor jelenik meg az éttermének Michelin-csillagot, csapatával Bocuse d'Or európai döntőt nyerő Széll Tamás legújabb szakácskönyve, és idén sem teszik ezt hiába: a Lidl leghűségesebb vásárlóit idén is megajándékozza a séf receptgyűjteményével, ami ezúttal az Életem ételei címet viseli majd.
A magyar konyha alapeleme a túrógombóc, már csak azért is, mert az a fajta rögös túró, amiből ez készül, egy valódi hungarikum, ilyet csak nálunk készítenek a világon. Bár nagyon egyszerű étel. mégis könnyen eltolható - ám most Széll Tamás séf elárulta, mi a titka a habkönnyű, nagyi-féle túrógombócnak.
A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?
Véget ért a Bocuse d’Or lyoni döntője, Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik gyönyörű csapatmunkával érte el a dobogó harmadik fokát. A második helyen Norvégia végzett, a dobogó legfelső fokára pedig Dánia állhatott fel.
Véget ért az idei Bocuse d’Or Lyonban, ahol a Széll Tamás által mentorált Dalnoki Bence séf és kuktája, Nyikos Patrik a harmadik helyezést érték el. Hazánk nem túl régen vesz részt Bocuse d’Or versenyeken, de már így is számos elismerést tudhatunk magunkénak.
Minden csapat befejezte a főzést és kitálalt a Bocuse d'Or világdöntőjének második napján. A Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával - mutatunk néhány képet, hogyan sikerült a gyerekmenü és a tányértéma a Széll Tamás mentorálta csapatnak.
A Bocuse D'or idei lyoni világdöntőjén ma reggel 8:13-kor startolt el a magyar csapat. Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis csapata, Széll Tamás vezetésével délután háromnegyed kettőig kell, hogy elkészüljön a két fogással.
Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, hogy mint minden második évben, most is kiderüljön, ki a legjobb. Egy biztos: a magyar csapat, Széll Tamás és Dalnoki Bence vezetésével, igen jó időpontban kezdhető a főzést, ami már fél siker!
Videó
Széll Tamás 2016-os európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d’Or dobogóján, most azonban újra megmutattuk Európának, hogy az élvonalban a helyünk! Így nézett ki a második versenynap a Bocuse d'Or Europe-on, középpontban Dalnoki Bence séffel,Nyikos Patrik commis-val, Széll Tamás coach-al, Szulló Szabin elnökkel, és a magyar csapattal!
Elsartolt a Bocuse d'Or második versenynapja a SHIRA Budapesten a Hungexpon. Ma eldől, kik lesznek Európa legjobbjai a világ legrangosabb szakácsversenyén, illetve melyik az a tíz csapat, amelyik ott lesz Lyonban a világdöntőben 2023 januárjában. A magyar csapat Dalnoki Bence séf vezetésével 9-kor kezdte el a főzést, a coach Széll Tamás.
2022. március 22-24-én a Hungexpo lesz az európai gasztronómia origója, hiszen hat év után a SIRHA keretein belül ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai válogatóját. A magyar csapat nagyon nagy koncentrációt, teherbírást és kreativitást igénylő heteken, hónapokon van túl. A Dalnoki Bence és Nyikos Patrik alkotta csapat Széll Tamás coach vezetésével március 24-én főz a továbbjutásért.
Három hét van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, melyet idén Budapesten rendeznek. A magyar csapat tagjaival, Dalnoki Bencével és Nyikos Patrikkal és az elnökkel, Szulló Szabinával beszélgettünk a versenyről és a felkészülésről.
Mi a különbség a fehér és a vörös húsok között? Hogyan bontsunk szét egy egész csirkét? Hol található a sertésben a dagadó? A Széll Tamás tippjein alapuló hús-kisokosunk többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.