Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sokunkkal előfordult már, hogy este, amikor utoljára kinyitottuk a hűtőt még minden rendben volt, aztán reggel, amikor a tejet vennénk ki a kávéhoz, hirtelen megcsapja az orrunkat valami beazonosíthatatlan, és éhgyomorra mindenképpen kellemetlen szag. Ilyenkor jön jól egy WC-papír vagy egy papírtörlő gurigája. Máris mondjuk, hogyan!
Az új műanyag edények mindig olyan tökéletesnek tűnnek: illatosak, sehol egy karc, folt... Néhány használat után azonban jönnek a kellemetlen szagok és minél tovább használjuk őket, annál durvább lesz a helyzet. És ki szeretné a sajttortát fokhagymaillatú edénybe tárolni? Szerencsére léteznek vegyszermentes módszerek a dobozok szagtalanítására.
Stern Ágnes
Talán nem is gondolnád, de a lakásokban az ablakok szigetelése után a hűtőszekrény a legpiszkosabb felület. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy rendszeresen és a megfelelő módon tisztítsuk és fertőtlenítsük. Nézzük lépésről lépésre.
A konyhasót manapság szinte már csak ízesítésre használjuk. Pedig ezen kívül is rengeteg mindenre jó, ha ezekkel tisztában vagyunk, megkönnyítheti az életünket. A Só Intézet nevű non-profit kereskedelmi szövetség szerint a só összesen 14 ezer féle módon használható fel. Mi ezek közül csak néhány, háztartásban hasznos példát gyűjtöttünk össze.