Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
Csóka Ferenc
Itt az idő, hogy elindítsd a spárgaszezont ezzel a zseniálisan finom és egyszerű ebédnek vagy vacsorának való finomsággal. A fehér spárga besamelmártással és pirított baconnel a nap szinte bármely szakában megállja a helyét, ráadásul maximum egy órát vesz igénybe az elkészítése. Videón mutatjuk az elkészítését.
MME
Mindmegette
Sokan keresnek laktató salátákat, melyek elfogyasztása után nem kopog azonnal a szemük. Ez a bitang jó tavaszi saláta a burgonyától és a fűszeres, sült csirkemelltől lesz igazán tartalmas, a spárgától és káposztától pedig mennyeien finom és különleges! Videón mutatjuk a receptet.
A spárga nem véletlenül a tavaszi időszak egyik kedvenc zöldsége: alacsony a kalóriatartalma, de rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Szezonja igen rövid, áprilistól június elejéig tart, és bár konzerv változatban kapható, ilyenkor érdemes a lehető legtöbb fogást elkészíteni a friss változatból - mutatjuk is a kedvenc spárgás receptjeinket!
Jó hír a spárgakedvelőknek: április 18., csütörtöktől a Lidlben akciós áron, 999 forintért kapható majd az 500 grammos zöld és fehér spárga. Az applikációval rendelkező vásárlók pedig ennél is kedvezőbben, 899 forintért vehetik meg a luxuszöldséget.
Sokak számára örök küzdelem az úszógumi elleni harc, hiszen ez az a terület, ahonnan szinte utolsóként tűnik el a felesleg. A mozgás sajnos önmagában nem elég, oda kell figyelni az étkezésre is, hogy biztos legyen a siker. Szerencsére vannak olyan zöldségek, melyek extra segítséget adhatnak.
Ha egy tavaszi, üde vendégváró fogást szeretnél készíteni, ne gondolkodj tovább! A zöldfűszerekkel, citrommal megbolondított hús és a tepsiben sült fokhagymás zöldségek mennyei finomak, garantáltan ízleni fog mindenkinek. Videón is megnézheted, hogyan készül, így a végeredmény biztos siker!
Demeter Emőke
A piacok standjai végre roskadásig megteltek lila, zöld és fehér spárgacsokrokkal. A zöldségek királyaként is emlegetett spárga íze semmihez sem fogható, így hát érdemes kihasználni ezt a szűk egy hónapot, amíg kapható, és minél többféle finomságot készíteni belőle. Mi most egy csirkés tésztaételhez használtuk fel. Próbáljátok ki ti is! Videón mutatjuk, hogyan készül.
Itt a spárgaszezon, és bár még elég borsos áron mérik a tavasz fehér, lila és zöld színben pompázó ínyencségét, egy-egy csokorral érdemes beszerezni. Sok recept közül választhatunk, ha az elkészítése mellett döntünk, de isteni finom lesz a végeredmény, ha egyszerűen serpenyőben sütjük. Mutatjuk, hogyan!
Itt a spárgaszezon, mi pedig hoztunk neked egy nagyon egyszerű receptet, amit gyorsan elkészíthetsz. Szuper ebéd ráérős hétvégekre, de akár egy gyors vacsorának is tökéletes. Mutatjuk videón, hogyan készül!
Kard Sándorné
Itt a spárgaszezon, főzhetjük, párolhatjuk, süthetjük a sípokat ízlésünk szerint. De mi legyen a zöldség végével? A receptek többsége ugyanis úgy kezdődik, hogy ezeket a fás részeket távolítsuk el, a további felhasználásról nem esik szó – pedig igazán ízletes levest készíthetünk ezekből a spárgadarabokból is.
Videó
Ha egy igazán harmonikus tavaszi ételt készítenél, nézd meg videóreceptünket, és próbáld ki a spárgát roston sült csirkével és hollandi mártással.
Most már hivatalosan is itt a spárgaszezon, és bizony, jó lesz minél hamarabb megfőzni belőle, amit csak lehet, mert ez, minden évben, csupán pár hétig tart. De mit érdemes spárgából készíteni, a spárgakrémlevesen kívül? Hogyan lesz a legfinomabb a spárga, és mi a különbség a zöld és a fehér változat között? Széll Tamás "spárga-kisokosa" következik.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha fehér spárga, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer hollandi mártást csinálunk hozzá, de olyakor előfordul, hogy nincs kedvünk gőz fölött öntögetni az olvasztott vajat a tojáshoz, azon izgulva közben, hogy túlfőzzük. Nos, ha nem akarunk a hollandival vesződni, a spárgát akkor is fel tudjuk öltöztetni, akár egy szexi, fűszeres házi majonézzel.
Bár zöld spárgát főleg importból, többé-kevésbé egész évben vásárolhatunk, a fehér változat fő szezonja április vége, és a májusi hónap. Ilyenkor érdemes minél többet fogyasztani belőle, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges is!
Ha van ízig-vérig tavaszi zöldségünk, akkor a spárga az. Van belőle fehér és zöld, egyik finomabb, mint a másik, de a zsenge zöld az, amire most igazán érdemes odafigyelni. Rengeteg finomság készíthető belőle, mi most a legegyszerűbbet mutatjuk meg, az igazi klasszikust, amit nem véletlenül találtak ki úgy, ahogy. Következzék tehát a spárga hollandi mártással!