Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Kevés jobb felhasználása van a sonka főzőlevének, mint egy jó leves vagy főzelék, valamilyen hüvelyes zöldség felhasználásával. Mi most egy klasszikus mustáros lencsefőzeléket készítettünk belőle - nézzétek meg a videót, és próbáljátok ki receptet!
MME
Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonkát fogyasztunk, így most egy kis segítséget nyújtunk nektek abban, hogy milyen sonkát érdemes választanotok, valamint az elkészítéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk.
Videó
A húsvéti menü kötelező eleme Magyarországon a főtt-füstölt sonka: nincs olyan ünnepi asztal, ahol ne kerülne terítékre. Mivel sonka vásárlásánál nem látunk bele a termékbe, bizonyos értelemben zsákbamacskát veszünk. A csalódást elkerülendő, nem árt, ha tudjuk, mire figyeljünk vásárláskor.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Közeleg a húsvét, és kevés olyan család akad, ahol ilyenkor ne sonka lenne az ünnepi asztal dísze. A jó sonkát mindenki imádja, pont emiatt, óriási a csalódás, ha esetleg ebéd közben szembesülünk azzal, hogy a boltban egész pofásan kinéző húsunk ízetlen, jellegtelen vagy unalmas.
Úgy éreztük, hogy a húsvét közeledtével nem árt, ha picit utánajárunk, hogyan is kell sonkát főzni. Annak ellenére, hogy szinte biztos, nem először készülsz ezzel a finomsággal az ünnepre, még te is találhatsz néhány hasznos információt, tanácsot az elkészítés folyamatáról. Sonkafőzés a vásárlástól a főzésen át a fogyasztásig!
A húsvéti menü igen gazdag és sokszínű, de lényeg mégiscsak a sonka: milyen a füstölése, mennyi rajta a zsír, lehet-e szeletelni, vagy a penge érintésére atomjaira hullik? Adunk néhány tippet, hogy a húsvéti sonka a lehető legjobban sikerüljön!