Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A magyaros főételek mellé savanyúság dukál - ezt kár volna vitatni. Mint, ahogy azt is, hogy a házi savanyúságnál egyszerűen nincs jobb. Alább a három alapvetés: a csemege uborka, a csalamádé és a savanyított karfiol receptje - próbáljátok ki mindhármat!
Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a cékláról. Pontosabban elkönyveltük bébiételként, nyilvántartjuk savanyúságként és tovább nem is tervezünk vele. Holott a cékla izgalmas, sokféleképpen felhasználható alapanyag. Lehet belőle saláta, leves, főétel, köret, sőt még desszert is.
Most, hogy dúskálunk a színesebbnél színesebb zöldségekben, ne feledkezzünk meg a téli időszakról sem, amikor nem lesz ennyi friss finomság a pultokon!
Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat lenne. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd!
Videó
A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl.
A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó!
Találós kérdésünk: kevés és könnyen beszerezhető hozzávaló, majdnem mindenki szereti és ráadásul el is áll. Mi az? Eltaláltad: a koviubi.
Általában minden gyümölcs hűthető – kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad, megfeketedik. (Szeletelve már nem.)
Beküldő: Boribakter