Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Ádám konyhája
Videó
Ez a sárgabaracklekvár ezerféleképpen felhasználható. Kenhetjük friss kenyérre, használhatjuk sütisütéshez, de csak magában fogyasztva is nagyon finom. Ha már szezonja van a sárgabaracknak, főzz belőle otthon te is lekvárt! Próbáld ki ezt a receptet, és tuti, hogy jövőre is elkészíted.
MME
Cikk
Az olasz háziasszonyoknak van egy tuti praktikája, amit neked is ismerned kell, ha sárgabaracklekvár készítésére adod a fejed. Márpedig miért ne tennéd? Hiszen itt a barackszezon!
Sárgabarackból istenien finom krémlevest készíthetünk, amihez még a tűzhelyt sem kell begyújtani. Ez azért igen nagy előnye ennek a receptnek, hiszen a nyári melegben senki nem ácsorog szívesen órákon át a forró konyhában fakanállal a kezében. Ennek a hűs finomságnak a kivételes ízvilága garantáltan felráz a legfáradtabb hétköznapokban is.
Fanny magazin
Az idei borsos gyümölcsárak miatt egyre népszerűbbek a Szedd magad! akciók. Érdemes felkészülni a szüretelésre, hogy valóban olcsón jussunk hozzá a friss terméshez.
Habliliom
A nyári hangulathoz hozzátartozik a főtt kukorica, a görögdinnye és az összes létező barackfajta! Legyen őszi, lapos, kopasz vagy éppen sárga, mindegyik mennyei finom. Az ízzel ugyan nem, az árakkal viszont lesznek problémák.
Szalay Éva
Török Zsuzsa
Lassan elérkezik az idő, hogy üvegbe zárd a jó ízéről messze földön híres, nap érlelte magyar sárgabarackot. Tedd el hagyományos módon kis csavarral, vagy bolondítsd meg! Mutatjuk, hogyan tedd mindezt:
Frankberger Gábor
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén induló sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma egy hűsítő sárgabarack-krémlevest készít nektek úgy, ahogy még sosem próbáltátok.
Egy étel nemcsak akkor lehet veszélyes, ha túl forró és megégetjük vele a szánkat, vagy ha félre nyelünk egy falatot. Vannak olyan ételek, amelyek olyan sok méreganyagot tartalmaznak, hogy ha nem kellő odafigyeléssel készítik el, akkor akár halálos is lehet. És ehhez nem kell messzire utazni.
A sárgabarack vitathatatlanul a nyár egyik favoritja: ez a fűszeres, finom gyümölcs önmagában és süteményben is mennyei, és mivel bőséggel és viszonylag sokáig terem, nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Ha a hagyományos lekváron, a pitén és a piskótán túl vagy,mutatunk még egy pár különleges receptet, amit kár volna kihagynod, amíg tombol a barackszezon!
A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Ez a sokoldalúan felhasználható gyümölcs amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Gazdag kalciumban, káliumban, ez utóbbi miatt vízhajtó hatású, így méregtelenítésre is használhatjuk. Sok benne a foszfor és a nátrium. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit eszünk, hiszen sok benne a kén is. Facsarhatunk belőle gyümölcslevet, lekvár, dzsem, befőtt is kiváló sárgabarackból. Készülhet belőle leves, de húsos ételeket is jól kiegészít. Báránysülthöz vagy libamájhoz adjunk egy finom sárgabarackmártást, de a legjobb helye mégis a desszertekben van. Tehetjük pohárkrémbe, cobblerbe, piskótába, pitébe, gombócba, tortába, szinte bármilyen finomságba. Íme 12 szuper sárgabarackos süti.
Trucza Lili
Új év, új erő – az alábbi 11 remek élelmiszernek köszönhetően a következő esztendőben is elkerülheted a betegségeket!
Mindmegette
Nyersen és aszalva is szeretjük, a belőle főzött lekvár igazi klasszikus.
Balogh Sándor
SB
A kajszi az egyik legnagyobb termőterülettel rendelkező gyümölcsünk, csak az alma, a szilva és a meggy előzi meg. A magyar kajszi külföldön is fogalom, a kiváló íz és minőség védjegye.
PATAKY KRISZTINA
Július derekán, aki csak teheti, befőzési kampányba kezd: itt a sárgabarack! Ebben az évben a nagy meleg következtében már szinte a hónap elején elkezdődött a szezon, és mivel igen mérsékelten bőséges a termés, igyekezni kell a dzsemek, lekvárok készítésével éppúgy, mint a friss gyümölcsből tálalható desszertek komponálásával.