Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
Biztosan ti is ismeritek azt az érzést, amikor ellenállhatatlan vágyat éreztek valamilyen gyorséttermi étel iránt. Nos, hasonló sóvárgás vezérelhette azt a fiatal srácot is, aki a McDonald'sba betérve rendelt egy sajtburgert, amit egy jó shake-kel kívánt lekísérni. A kezdeti lelkesedést azonban már a burgerbe ejtett első harapás letörte, ugyanis egy igen gyomorforgató plusz feltét került ételébe.
Megnyitott a McDonald’s kamionja a Nyugati pályaudvar mellett, hogy kiszolgálja a Sajtburgerre és Big Mac-re vágyókat, amíg a Nyugati téri étterem felújítás miatt zárva tart.
Az étteremlánc vendégei az Egyesült Államokban először 1967-ben, Magyarországon pedig 35 éve, a Régiposta utcai McDonald’s étterem megnyitásakor kóstolhattak bele a Sajtburger és a Big Mac szendvicsekbe. Az összetevők, a recept és az elkészítési mód azóta lényegében változatlan maradt. Egy fejlesztésnek köszönhetően azonban a marhahúsos szendvicsek, köztük több ikonikus burger, mint pl. a Sajtburger, a Sajtos McRoyal és maga a Big Mac is megújultak.
Egy igazi sajtszörnnyel sokkolja vendégeit az közkedvelt étteremlánc. Új hamburgerük legalább annyira merész, mint amilyen egyszerű, hiszen semmi mást nem tartalmaz a buci, csak sajtot. Nem is keveset.
Meglepő bejelentést tett a McDonald's. A növekvő élelmiszerárak miatt kénytelenek meglépni azt, amire 14 éve nem volt példa: drágább lesz a sajtburger Nagy Britanniában.
Videó
17 év sok idő. A legtöbb élelmiszer ennyi idő alatt lebomlik, vagy legalább megpenészedik, ám ez a 2004-ben vásárolt Mekis sajtburger menü, amit egy amerikai anyuka tett el közel két évtizede, megdöbbentő eredményt produkált, miután a napokban elővette.
Ha bemész egy gyorsétterembe lehet úgy tűnik, hogy az ott dolgozóknak kötélből vannak az idegeik, hiszen mindig mosolyogva, kedvesen szolgálnak ki. Ám a pult mögött állók türelme is véges. Íme néhány kérdés, amit jobb ha nem teszel fel egy gyorsétterembe, mert a mosolygós kiszolgálásnak pillanatok alatt véget vetsz.
Grace Kelly, a színésznőből lett hercegnő egy ételről azután sem tudott lemondani, hogy hátrahagyva az álomgyárat, Európába költözött.
Miután végigkóstoltuk az édességkínálatot és belestünk a backstage-be, arra is kíváncsiak lettünk, milyen különleges fogásokat tartogat a Sziget azoknak, akik nem hajlandók kizárólag gyroson és hot-dogon élni. Gourmet fogások nyomába eredtünk a fesztiválon.
A felgyorsult, rohanó, stresszes világban sokszor nincs ideje az embernek főzni - és enni sem. A gyorséttermek erre nyújtanak megoldást: tálcán kínálják a hamburgert, sajtburgert, sült krumplit. A népszerűségük töretlen, de vajon milyen hatással van az egészségünkre, ha hosszútávon gyorskaján élünk?
Léteznek olyan emberek, akik bármit és bármennyit esznek nem híznak, és vannak olyanok, akik már akkor is felszednek néhány kilót, ha csak ránéznek egy sajtburgerre. Irina Shayk nem az utóbbi csoportba tartozik.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Az amerikai gasztronómia bemutatása szinte lehetetlen küldetés. A számtalan bevándorló nemzet saját konyhája az új hazában is tovább élt, sőt tovább is fejlődött, így számtalan új fogás jött létre. Arra azonban érdemes vállalkozni, hogy kiválogassuk néhány tipikusan amerikai fogást, amit akár el is készíthetünk a Super Bowlra készülődve.
Ha te is sajtimádó vagy, igazán jól fog jönni néhány tuti, jól bevált recept a sajtburgertől a sajtlevesen át a sajtgolyóig.