Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy egy ország ismeri: Szabi a pék, a Péksuli következő online óráján 100%-os rozskenyeret készít nektek kovásszal. Ha pontosan követitek az utasításait, garantált a ropogós héjú, mennyei rozskenyér!
PATAKY KRISZTINA
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
A rozskenyér sok szempontból jó választás: például, mivel magas a rosttartalma, gyorsabban elkészül a kovász hozzá, egészségesebb és jobban eltelít, mint a fehér kenyér. Ha kedveled a kicsit diós, savanykás ízvilágot, imádni fogod! És itt jön a tuti recept Déri Szilvi, azaz Házisáfránytól!
Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében a kenyerek összetevőinek arányát lényegesen meg kell változtatni. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.
HL
A rozskenyér, rozsos zsemle vagy kifli megtalálható minden élelmiszerüzlet, pékség kínálatában egyre többféle variációban. Az egészséges életmód hívei jól tudják, mennyire fontos rozskenyeret fogyasztani, érdemes rozslisztet használni kelt tészták, sütemények készítéséhez. Nem véletlenül: a rozs rendkívül kedvező élettani hatásokkal rendelkező gabona.