Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Rozé kacsamell káposztás rétessel és mandulás almával: ezt az ínycsiklandó fogást készítette el Bernáth József séf az Európai Friss Csapat program idei utolsó sajtóworkshopján. A főzésben részt vett Győrffy Balázs a NAK elnöke, Fülöp Lili, a program dietetikusa, Kozák Luca, Európa-bajnoki ezüst érmes gátfutó, Soopfie és Sajt32 influencerek, valamint a program során megválasztott Zöldség- Gyümölcs Hősök, akiket gyerekek is elkísértek.
Mindenhol rekordokat dönt a hőség, amit még azok is nehezen viselnek, akik szeretik a nyarat. Borkedvelőként ilyenkor egyértelműen a fröccshöz nyúlunk, ami hidratál és hűsít is.
Bár sokan egész évben a rozéra esküsznek, a nyári kánikulában megsokszorozódik a rajongók száma. Ilyenkor egy könnyed, gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú borra vágyunk inkább, és ezt tökéletesen hozza a rozé.
Komoly fordulat következhet be a már hosszú évek óta húzódó gyermekelhelyezési perben, ugyanis Angelina Jolie frissen beadott kérvényének helyt adtak, és leváltották részrehajlás miatt azt a bírót, aki korábban megosztott felügyelettel Brad Pitt javára döntött. A bíró elmozdítása egy másik ügyben is változást hozhat, amiben a színésznő franciaországi kastélyuk és borászatuk eladására tett kérvényét dobták vissza.
A nyár hőségriadókkal teletűzdelt időszakának egyik tagadhatatlan kedvence, ami évek óta vezeti itthon és külföldön is a boros slágerlistákat: a rozé. Friss, gyümölcsös, lehet magában vagy fröccsnek is inni, felüdít, és a nagy melegben sem száll a fejünkbe. Na de miért pont éppen egri rozét válasszunk?
A húsvét a családi összejövetelek, nagy beszélgetések, finom ételek és jó borok ünnepe is. Idén a koronavírusos-járvány miatt elmarad a vendégvárás, de ez nem jelenti még azt, hogy otthon nem készíthetünk finom ételeket, desszerteket és nem fogyaszthatunk ezekhez illő borokat.
Videó
Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek!
Szponzorált tartalom
Ha ősz, akkor borfesztiválok és szüret! A hűvös estéken előkerülnek a sajttálak és a borok, azonban nem mindegy, hogy milyen italhoz, milyen sajtot választunk. Íme néhány praktika, amelyek segítségével, nem uralkodik el rajtunk a tanácstalanság a bevásárlásnál.
Top100 Bor
Megérkezett a nyári kánikula, amikor legszívesebben vízparton vagy egy árnyas fa alatt ülnénk. Ilyenkor semmi nem esik olyan jól, mint egy pohár jégbe hűtött rozé. A könnyed és gyümölcsös rozé élénk savaival és kedves aromáival – magában, vagy akár egy kis szódával frissítve – tökéletes választás a nyárra.