Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A rizsfőzés a legtöbbünk konyhájában gyakori és viszonylag egyszerű művelet. Ám mégis vannak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni és nagyban ronthatják a végeredményt. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.
Videó
Állandóan összetapad, és ragacsos lesz? Pedig a pergős rizs elkészítése nem nagy ördöngösség, csak néhány alapszabályt kell betartani hozzá. Videón mutatjuk, hogy lesz tökéletes, pergős a rizs.
A főtt rizs az egyik legkedveltebb köretünk. Míg évtizedekkel ezelőtt minden háziasszony gyorsan és gond nélkül elkészítette, mára – hála a zacskós, előfőzött termékeknek – egyre többen vannak, akik nem sajátították el a rizsfőzés fortélyait. Pedig nem bonyolult, kis odafigyeléssel tökéletes lehet a végeredmény. Összegyűjtöttük azokat a hibákat, amelyeket sajnos gyakran elkövetünk főzés közben.
A rizsfőzés a legtöbb konyhában gyakori, és viszonylag egyszerű művelet. Ám mégis előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Szétfő, összeragad, odakozmál, még mindig kemény. Hányszor szembesültél ezekkel, ha rizst főztél? A rizsfőzés egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre látszik. Adunk néhány tippet, hogy könnyedén elkészíthesd az egyik legnépszerűbb köretet.
Török Zsuzsa
Túl sokat főztél vagy a házhoz rendelt ebéded köretéből maradt egy kevés? Vétek kidobni, hiszen a másnapos rizs is fogyasztható, illetve változatosan hasznosítható rakott és ázsiai ételekhez (pl. nasi gorenghez), töltelékekhez, gombócokhoz, salátákhoz vagy desszertekhez.