Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Stern Ágnes
Hogy miért együnk lila ételeket? Mert nem csak finomak, hanem egészségesek is! Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
Somogyi Eszter
Török Zsuzsa
Beértek a hazai bokrokon a kellemesen savanykás piros, fekete és fehér bogyók. Szemezgesd le a vitamindús ribizlifürtöket, vagy használd fel egészben!
Vaszily Lászlóné
SB
A csipkebogyó piros színe szinte világít az őszi-téli bozótosban, harapjunk bele a szélébe, gyűjtsük, és készítsünk belőle teát, lekvárt, díszítsük vele otthonunkat, és gyógyítsuk vele a náthás, influenzás betegeket.
Csilla
Eliza
Mostanra állandósult nálunk az átmeneti állapot: dobozok itt, zsákok ott, a nagyfotelben az összegyűjtött törölközők, a kanapén az asztalterítők, a kisasztalon meg azok a ruhák, amiket épp leszedtem a szárítóról, hogy kiteríthessem az újakat. Ideális esetben.
Habliliom
A június-július a bogyós gyümölcsök igazi szezonja, egymás után érnek a zamatosabbnál zamatosabb málnák, áfonyák, szedrek és persze a szerényen megbújó ribizli.
Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekesebbet is a ribizliről. Összefoglaló.