Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
Furcsa egy növény a rebarbara, ugyanis zöldség, mi mégis gyümölcsként fogyasztjuk és elsősorban sütemények ízesítőjeként használjuk. Igazán ellentmondásos adománya ez a természetnek, hiszen bizonyos részei még mérgezők is.
Barna Mónika
Fotó/Videó: Horváth András
Mészáros Balázs a Mindmegette konyhájában most mennyei, omlós rebarbarás pitét készített nektek, amit rebarbara raguval is nyakon öntött. Ha még nem kóstoltátok a rebarbarát, azért, ha már igen, akkor pedig azért nem érdemes kihagyni ezt a pofonegyszerű desszertet. A végeredmény zseniális, próbáljátok ki!
Török Zsuzsa
Zöldség létére süteményekben, desszertekben, kompótban kívánkozik asztalunkra, és zölden vagy pirosan, gyümölcs szerepben tetszelegve keresi az eper társaságát a tányéron és a befőttesüvegben.
Kard Sándorné
Nincs az a borús nap, amit egy szelet torta vagy sütemény ne dobna fel, főleg, ha az a desszert olyan ínycsiklandó, hogy képtelenség neki ellenállni. Összegyűjtöttünk 12 finomságot, melyek láttán rögtön mosolyra húzódik a szánk.
Videó
A savanykás ízű rebarbarából kellemes hűsítő italt készíthetsz egyszerűen, tartósítószer nélkül. Sőt, a következő télre elspájzolt rebarbaraszörp mártások, öntetek, gyümölcslevesek alapja is lehet!
Maruzsa Mária
Dr.Gondek Károlyné
A rebarbara a tavasz egyik furcsa ajándéka: egy zöldség, amit gyümölcsként használunk fel. Bár alapvetően mindegy, hogy hogyan tekintünk rá, hiszen a lényeg, hogy a rebarbara zöldes vagy pirosas nyelét sokféle fogásba belekomponálhatjuk.
WM
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások és piték.
Furcsa egy növény: nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük - bár mindegyiket felhasználják gyógyászati célra -, hanem a szárát. Ez, a sóskafélék családjába tartozó zöldség leginkább gyümölcsként kerül az asztalunkra… Kicsit ellentmondásos, de mindjárt kiderítjük az igazságot a rebarbaráról.
Friss és fanyar, isteni kompótnak, pitébe, lekvárnak, önmagában vagy almával, málnával, eperrel kombinálva!
Végre itt vannak a friss gyümölcsök! Az eper verhetetlen, mindenki kedvence, de érdemes kipróbálni a rebarbarát is, ami önmagában is, de eperrel vagy almával együtt is nagyon finom.
A túrógombóc mindannyiunk egyik nagy kedvence. Tavasszal érdemes eperrel és rebarbarával kínálni, remekül kiegészítik a túrógombócot, főleg ha fahéjas változatban készítjük.