Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A hétvégi ebédről nem hiányozhat a jó rántott hús. A tökéletes rántott hús elkészítésének fortélyait mindenkinek ismernie kell! Mi most videón mutatjuk, mire figyelj, hogy a bunda ropogós legyen, a konyha pedig tiszta maradjon!
Nemes-Pádár Csilla
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz tökéletes a rántott hús.
Talán nem is létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a rántott húst. Frissen, miután kiemeltük a serpenyőből és leitattuk róla az olajat, akkor az igazi! Melegen még a panír is ropog a fogunk alatt, a gőzölgő hús pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Na de mi újság a kalóriákkal? A panír bizony hizlaló lehet, hacsaknem az alábbi módszerrel készíted el ezt a vasárnapi ebédre szánt klasszikust.
Felcsiki Tünde
Jó hírünk van a klasszikus fogás szerelmeseinek: ha így készítitek a rántott húst, akkor a diéta idején is lehet ez a vasárnapi menü.
Hajdu István László
Egy morzsa sem maradt a világrekorder rántott húsból, melyet a Zamat Fesztiválon, a közönség előtt készítettek. A bundás ételhez több mint harminc kiló húst, ipari mennyiségű lisztet, tojást, morzsát, sót és olajat használtak.
Július elsején elstartolt az online árfigyelő rendszer, amelynek célja, hogy a piaci verseny fokozásán túl az árakat egyre lejjebb szorítsa. Mi is átböngésztük az Árfigyelőt, és az ott látottak alapján ajánlunk is nektek egy tuti ebédötletet, aminek hozzávalóit a következő üzletekben tudjátok ma beszerezni a legkedvezőbb áron.
Vass Lászlóné
A rántott hús frissen a legjobb, de nem mondunk nemet a maradékra sem. A melegítés azonban nehéz dió: mikróban könnyen kiszárad, a sütőben macerás – így sokszor inkább hidegen fogyasztjuk. Most mutatunk egy szuper módszert, amivel a hús átmelegszik és a nedvességtartalma is megmarad.
Rozsnyai Gabriella
Ha unod a csirkemellet, készítsd karajból a rántott vagy göngyölt húst. De sütheted legyező formában, tekerheted baconbe vagy egészben is elkészítheted. 15 szuper recepttel segítünk.
Lilalicsi
A magyar ember ha tehetné, mindent kirántana. Olyannyira, hogy a hazai konyháról azt tartják, hogy még egy pohár vizet is gond nélkül képes rántott étellé varázsolni. Ha pedig ennyire imádjuk a rántott ételeket, köztük is legjobban a rántott húst, mutatjuk azokat az éttermeket, ahol a legjobban készítik ezt a monarchiabeli klasszikust.
El tudjátok képzelni, hogy létezik a nagyi házi zsemlemorzsájával készített rántott húsnál ropogósabb? Hogy van olyan összetevő, amivel lehet fokozni ezt a páratlan élményt? Nehezen? Megértjük. De most mégis mutatunk egy trükköt, amit imádni fogtok!
Ha ételekről van szó, a rántott hús a legnagyobb favorit kicsiny hazánkban, szinte nincs olyan – húsevő –, aki ne szeretné a panírozott, kívül ropogósra sült, belül omlós szeleteket. Akinek azonban nem bírja a gyomra a zsemlemorzsát, annak csodálatos alternatíva lehet a csupán tojásba és lisztbe forgatott párizsi szelet. Mutatjuk videón, hogyan lesz tökéletes!
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!
Tündi konyha
Talán nincs is olyan konyha kis hazánkban, ahol ne készülne rendszeresen rántott hús. Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla – és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!
DÖMÖTÖR VIOLA
Zsidró Tamás egészen különös módját választotta annak, hogy kisüsse a rántott húsokat. Te próbáltad már így készíteni?
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.