Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Imádjuk a rántott karfiolt, örök kedvenc a húsmentes ételek sorában. Egyszerűen megunhatatlan - ám, ha valaki mégis úgy gondolja, elég volt a tojás-liszt-zsemlemorzsa triumvirátusból, annak mutatunk három másik, izgalmas bundázott karfiol - líraibb nevén: kelvirág - változatot, aminek garantáltan ugyanígy a rajongója lesz!
A magyar ember mindent kiránt, amit csak tud. Így van ez a karfiollal is, ami bepanírozva, majd forró olajban sütve egyszerűen mennyei. Akkor a legfinomabb ez a régi kedvenc, ha a bundája ropogós, a zöldség belseje pedig puha. Videón mutatjuk, hogyan érhetitek el ezt az eredményt.
Videó
Addig készíts még cukkiniből ebédet, amíg szezonja van! Ez a rántott változat pofonegyszerű, ami villámgyorsan készen van, és garantáltan az egész család kedvence lesz!
Klasszikus vega fogás, de a húsimádók sem ágálnak ellene. A vasárnapi menüben is abszolút megállja a helyét. Ez bizony a rántott sajt. De mitől lesz ellenállhatatlan és tökéletes? Máris eláruljuk!
Fotó/Videó: Móricz István
Imádod a rántott cukkinit? Akkor emeljük a tétet egy sajttal és sonkával töltött változattal. Sokkal finomabb így, az alap verzió elkészítési idejéhez viszonyítva csak egy picivel kell több időt ráfordítani, ráadásul így még laktatóbb és finomabb lesz a végeredmény.
A magyar családok zöménél nincsen hétvége húsleves és rántott hús nélkül. Mi magyarok imádunk panírozni. Nemcsak a húst, hanem a sajtot, zöldségeket is, sőt még a tejbegrízt is kirántjuk. Ha megnézitek ezt az összeállítást tuti kedvet kaptok egy kis panírozáshoz.
WM
A rántott ételek szerves részét képezik a magyar gasztronómiának. A klasszikus morzsába forgatott, bő zsiradékban kisütött rántott fogásnak mára már rengeteg alternatívája született. Egyrészt újabb és újabb zsiradékok jelentek meg a palettán, másrészt megszületett a sütőben sült rántott ételek széles tábora is.
A tél sajnos nem bővelkedik a friss, harsanóan zöld, gazdag ízű zöldségekben, még ha ezt próbálják meg velünk elhitetni a boltokban felbukkanó bágyadt narancssárga paradicsomok, az ízetlen, éretlenül behozott padlizsánok, avokádók.