Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szabadkainé Ágoston Eszter
Cikk
Mindmegette
Rántott sajt, tartármártás és sült krumpli. Ennél a kombinációnál nincs is jobb... vagy mégis? Ha megkívántad a rántott sajtot, de nem szeretnéd rágcsálni a vastag panírbundát, akkor készítsd el ezt a villámgyors sajtgolyót, ami főételnek, de akár vendégvárónak is tökéletes. Íme a videós recept!
Németh Miklósné
Vidék íze
Bár hagyományosan keményre főtt tojást kínálunk a sonka és a kalács mellé, de miért is ne ránthatnánk ki a húsvét egyik főszereplőjét, hiszen már úgyis megfőztük. A rántott tojás elkészítésének első lépése ugyanis éppen a főzés.
Ádám Sándor Árpád
MME
Bár mi, magyarok szeretünk szokatlan alapanyagokat bepanírozni és kirántani, erre még nem gondoltunk. Valaki viszont megtette helyettünk, és gyorsan el is terjedt az interneten az őrület.
Ezt a receptválogatást azoknak raktuk össze, akik szerint nincs a világon olyan étel, amit ne lehetne bepanírozni, "bebundázni" és aztán bő zsiradékban ropogósra sütni! Jöjjön a bundás virsli, a budás alma, a bundás oreo, cukkini, karfiol és hagymakarikák!
Ha imádod a bundás fogásokat, de a rántott hús már a könyöködön jön ki, akkor mutatunk néhány vegetáriánus alternatívát, amit az egész család imádn fog. A rántott sajtgolyótól kezdve a karfiolon át a rizsgolyóig mindet érdemes kipróbálni. Nálatok melyik a kedvenc?
Salamon Csilla
Videó
Vári Dávid gyermekkora óta szenvedélyesen járja az erdőt a vadak után. A séf mesterfokon elsajátította az elejtett apró- és nagyvadak legkülönfélébb elkészítési módjait is. Ételkreációit a Terítéken – A magyar vadgasztronómia receptkönyve című könyvben mutatja meg. A mindmegette.hu olvasóinak pedig ezúttal azt, hogy szabadtűzön, hogyan lehet rántott vaddisznót készíteni.
Tündi konyha
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Rónásiné Anikó
A csirkeszárny sokak nagy kedvence és nem véletlenül. Olcsó és gyorsan lehet belőle finomat készíteni. Sütve, rántva, mézesen, csípősen, mindenhogy imádjuk.
Nemes-Pádár Csilla
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag. Lehet rántani, tölteni, de rakott ételekbe is kiváló. Finom és egyszerű ételeket lehet belőle készíteni, amelyek az egész családnak a kedvencei lesznek. Az alábbi receptek elkészítéséhez adunk egy kis videós segítséget.
Vass Lászlóné
Nem mindegy, milyen a sajt, és az sem, milyen bundát adunk rá. Az ízharmóniák tekintetében még a köreten is érdemes változtatni. Ez majdnem olyan, mint amit ismerünk, csak sokkal jobb!
PATAKY KRISZTINA
Kautz József
DÖMÖTÖR VIOLA