Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Baloghné Zsani
Cikk
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a bableves.
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Mutatunk nektek tíz főzéshez használt alapfogalmat, amikkel érdemes tisztában lenni, ha gyakran sürögtök-forogtok a konyhában. Ti hányat ismertek közülük?
Videó
Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a rántást és a habarást. A főzelékek sűrítési technikáját elsajátítani nem könnyű feladat, sokszor még a gyakorlott háziasszonyoknak is meggyűlik a baja azzal, hogy ne legyen csomós a rántás, vagy a habarás.
Melyik gm lisztből készítsek rántást? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.
Török Zsuzsa
A rántás számos leves és szósz alapja, a magyaros főzelékek pedig egyenesen elképzelhetetlenek nélküle. Fogadd meg a tanácsainkat, hogy a tied soha többé ne kozmáljon oda és ne legyen csomós!
A főzelék kiváló választás vacsorára, mert gyorsan elkészül, finom és tápláló. Elég mellé tükörtojást sütni vagy virslit főzni, és már kész is a fogás, amit fél óra alatt a család elé lehet tenni.
WM
A téli vitaminpótlás egyik jól bevált módszere a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása. Ennek egyik remek formája, ha a zöldség valamilyen főzelékként kerül a szervezetünkbe.