Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Mindenki szereti azokat az ételeket, amelyek kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészülnek. Ez a paradicsomos tészta az egész család kedvence lesz, ráadásul a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Cikk
MME
Néhány szelet bacon remek alapot ad sok ételnek, legyen szó akár rakott zöldségről, göngyölt húsról, tésztáról, rizottóról, vagy akár levesről. Ha van otthon egy csomag bacon, remekül feldobhatod vele a reggelit, ebédet vagy a vacsorát.
A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag. Lehet rántani, tölteni, de rakott ételekbe is kiváló. Finom és egyszerű ételeket lehet belőle készíteni, amelyek az egész családnak a kedvencei lesznek. Az alábbi receptek elkészítéséhez adunk egy kis videós segítséget.
A palacsintával sokan úgy vannak, mint Gombóc Artúr a csokival, jöhet belőle bármilyen, képtelenség rá nemet mondani. A hagyományos túrós, kakaós lekváros változatot feldobhatjuk úgy, ha nem tekerjük, hanem rétegezzük a tésztát. A rakott palacsintát bárhogyan is variálod, az eredmény iszonyatosan finom desszert lesz.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Aki Heves megyében él, tudja, hogy a '80-as '90-es években nem volt olyan lakodalom, ahol ne szolgáltak volna fel lagzis krumplit, más néven Gyula krumplit. A Gyula nevű szakácsról elnevezett sajtos-tejfölös rakott krumplit rántott vagy sült húsok mellé kínálták.
Burgonya, krumpli, kolompér, földialma, svábtök vagy pityóka. Teljesen mindegy, hogyan hívjuk, a krumplis ételek elég gyakran kerülnek a magyar családok asztalára. Nemcsak azért, mert olcsó, hanem azért is, mert laktató és finom. Ezúttal kilenc krumplis egytálételből válogathattok.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A salátaszezon indulásával egy időben, érdemes kicsit körülnézni a piacok és a boltok kínálatában, hogy mi mindennel tehetjük még egyedibbé, még izgalmasabbá ezeket a fogásokat. A salátáink felturbózásához nagyon jó választás lehet a salátakatáng, azaz az endívia.
Az egytálételekben az a jó, hogy nem kell velük sokat pepecselni, az ember az előkészületek után már sütheti is őket. Ráadásul kiadósak és laktatóak, így mindegyik tökéletes választás ebédre és vacsorára is. Most a 7 legjobb csirkés változatot vesszük sorra.
Kávézaccot soha ne önts ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, az eldugult lefolyót pedig ismét "átjárhatóvá" varázsolja!
Beküldő: Pappné Zsuzsa