Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Biró Sára
Cikk
Mindmegette
Katalin hercegné előző pénteken véget vetett a január óta tartó találgatásoknak, videóüzenetben közölte a szomorú hírt, hogy rákbetegséggel küzd. Bejelentése az egész világot megdöbbentette.
Dr.Gondek Károlyné
Sinka Endre
MME
Primer aromás aminok kioldódása miatt 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalomból az Edco Magyarország Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.
Arcdaganatot diagnosztizáltak a népszerű tévés műsorvezetőnél, akit 2018-ban ezért már megműtöttek. Azonban betegsége többször is visszatért. Mint mondja, azóta is rendszeres kezelésekre jár.
Eljátszottál már a gondolattal, hogy mi történne veled, ha minden egyes nap több dobozos kólát is meginnál? Elöljáróban annyit elárulunk, hogy a hosszú távú hatásai nagyon ijesztőek!
A Dél-kaliforniai Egyetem kutatóinak legfrissebb felmérése szerint a tapadásmentes edényekben használt vegyi anyagok összefüggésbe hozhatók a májrák megnövekedett kockázatával.
Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők; a halat is fogyasztók kockázata 10 százalékkal kisebb.
MTI
Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre - így a kadmiumra és az ólomra - vonatkozóan, azzal a céllal, hogy csökkentse a táplálékok rákkeltőanyag-tartalmát - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.
Becslések szerint a rákos megbetegedések 43 százalékáért elsősorban a dohányzás és a helytelen táplálkozás felelős, vagyis döntő jelentőségű, hogyan élünk, és mi kerül a tányérunkra.
Stern Ágnes
A rák kialakulásában rengeteg dolog közrejátszhat, és ezek közül a legtöbbre nincs ráhatásunk, némelyikre viszont igen - ilyen például az életmód, a táplálkozás, amelyekkel, ha meg nem is előzhetjük, de csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát. Az alábbiakra mindenképpen érdemes odafigyelni!
A rákos megbetegedések sajnos világszerte a vezető halálokok között szerepelnek. A helyes táplálkozás továbbra is hozzájárul a rák megelőzéséhez, illetve az egészségünk megőrzéséhez. Sajnos számos olyan élelmiszer van, aminek fogyasztásával, bár nem is gondolnánk, de mi magunk is növeljük vele a rák kockázatát.
Gondolkoztál már azon, hogy a bárokban erősen hirdetett happy hours ( boldog órák) igazából kevésbé tesznek boldoggá? Ha felfüggeszted az alkoholfogyasztás - ha még csak egy hónapig is - kutatások szerint nagyban befolyásolod majd az egészséged. Nem csak komoly lépéseket teszel a súlycsökkenésed érdekében, de csökkentheted a rák kockázatát, növelheted a szíved egészségét és még a szexuális életed is felpezsdülhet!