Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel!
Legyen szó savanyúságról, lekvárról vagy kompótról, ha jól rázártuk a befőttesüveg tetejét, szinte kínszenvedés kinyitni. Egyesek konyharuhával fogják meg, míg mások késsel feszegetik le, ám ez utóbbi különösen balesetveszélyes. Mutatunk egy technikát, amivel villámgyorsan kinyitható.
Videó
Hogyan lesz gyorsan kenhető a hűtőben állt vaj? Hogy nyissunk ki egyszerűen egy üveg bort, ha nincs kéznél dugóhúzó? És hogyan aprítsunk fel bosszúság nélkül egy vöröshagymát? Íme 3 konyhai trükk, amit jó tudni.
Ma az új konyha az egyik legnagyobb befektetés a háztartási berendezések terén. A konyhák a meghatározóvá válnak a többi helyiség mellett, amely magában foglalja a nappalit, konyhát, étkezőt és egyre gyakrabban az irodát. Ügyeljen azonban arra, hogy ne felejtse el a dolgok praktikus oldalát a csúcsdizájn iránti vágy miatt.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy süssük meg a májat úgy, hogy ne „köpködjön”.
Olaszországban szinte minden háztartásban használnak kotyogót, és hazánkban is a legtöbben ebben készítik a reggeli feketét. Ismerd meg a mai napig legnépszerűbb kávéfőző történetét és használatának fortélyait!
A főzést kedvelők számára alapvetően fontos, hogy a konyha berendezése és bútorai praktikusak és könnyen elérhetők legyenek. Mindez nem csak élvezetesebbé teszi a hobby főzést, hanem az egyéb házi munkákat is gyorsítja és kényelmesebbé teszi.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a bableves.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy marad kemény a felvert tojáshab.
Talán nem is gondolnád, mennyit spórolhatsz a villanyszámládon, ha néhány alapvető szabályt betartasz, amikor a hűtődet használod. Mutatjuk, milyen tippeket érdemes megfogadni, ha csökkentenél a rezsiden!
A töltött tésztafélék fogyasztásának régi hagyománya van a távol-keleti országokban. Az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbbek az ázsiai ételek, így több magyar konyhában is készül már például töltött tésztabatyu. Ha úgy érzed, te is szívesen sütnél-főznél darált hússal, rákkal vagy zöldségekkel ízesített batyut, ezekre figyelj oda!
Az egyik legjobb unaloműző feladat a sütés: a tojás felverésétől a tészta kinyújtásán át a végeredmény tálalásáig figyelni kell, miközben repül az idő és remekül szórakozol. Néha azonban a sütemény nem lesz olyan szép, mint szeretnéd. Mi lehet az oka? Eláruljuk!
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a gyümölcsleves.
A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. Bár egész évben megvásárolhatod a zöldségesnél, az igaz szezonja most, tavasszal van. Mivel nemcsak ízletes zöldség, hanem igazi C-vitamin bomba, érdemes hazavinni akár több csokorral is és naponta többször is enni belőle.
A petrezselymet jól megmosva, apróra vágva az utolsó pillanatban teszem hozzá az ételhez. Friss és üdítő íze, illata így megmarad, nem beszélve magas vitamintartalmáról!
Beküldő: Pappné Zsuzsa