Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A magyarok számár a húsvét még mindig egy otthon, családi körben töltött ünnep, aminek bizony a sonka valamilyen formában biztos, hogy fontos részét képezi. Azonban sokan tanácstalanok a vásárlás során, ugyanis attól tartanak, hogy a választott darab csalódást fog okozni. Nos, ha magatokra ismertetek, akkor jó helyen jártok, ugyanis az alábbi videóból kiderül, hogyan válasszunk hibátlan sonkát.
Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonkát fogyasztunk, így most egy kis segítséget nyújtunk nektek abban, hogy milyen sonkát érdemes választanotok, valamint az elkészítéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk.
Jogos a kérdés, ha alufóliával dolgozunk a konyhában: alulra vagy felülre kerüljön a fényes oldala, amikor valamilyen ételt csomagolunk bele? Vannak, akik a fényesre, de sokan vannak azok is, akik a matt oldalára esküsznek. Na de mi az igazság? Ennek jártunk most utána.
A porszívózástól a mosáson át a fürdőkád súrolásáig sok időt töltünk takarítással – egy felmérés szerint havonta több mint 23 órát. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kihagyunk bizonyos területeket, ahol aztán a kórokozók átveszik a hatalmat. Mutatunk most 10 olyan feladatot, amely kevesebb, mint 10 perc alatt elvégezhető, és az otthonunk máris tisztább lesz.
Fanny magazin
Egyre többen nyúlnak a gyógynövények után, ha az egészségük megőrzéséről szeretnének gondoskodni, vagy ha valamilyen betegségük van. Ez nem csak a növekvő gyógyszerárak miatt van, inkább az egyre tudatosabb gondolkodás miatt.
Nem bonyolult a mosás, de mégis sokan elrontják valahol. Szerencsére léteznek olyan trükkök, melyekkel búcsút inthetünk a kellemetlen szagoknak, és tovább maradnak illatosak kedvenc ruháink.
Ha te is szeretnéd, hogy még finomabbak legyenek az ételeid, akkor ezt a titkos hozzávalót nem hagyhatod ki a főzések során. És hogy mi ez a titkos hozzávaló? A fermentált citrom, amiből az umami, vagyis az a bizonyos ötödik íz származik.
Biztos sokak számára okozott már bosszúságot, amikor a megmaradt ételt, vagy csak simán egy szendvicset próbált becsomagolni ezzel az amúgy hasznos konyhai eszközzel, ugyanis az folyton összetapadt. Nos, erre a problémára is találtak egy igen furcsa, ám de annál hasznosabb megoldást.
A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat. Ha főzés közben szükséged lenne egy-két kanálnyira, de csak az üres mustáros üveget találtad a hűtőben, több helyettesítőt is használhatsz. Nézz körül, mi van otthon és gondold végig, mennyire harmonizál a készítendő étellel!
Mindmegette
Ugyan szinte lehetetlennek tűnik elrontani az elfoglaltak és a főzni nem tudók megmentőjeként elhíresült fagyasztott pizzát, néha azért sikerül. Vagy ha rosszat nem is teszünk vele, az szinte biztos, hogy nem próbáljuk meg finomabbá tenni.
A karácsonyi kaktuszt még azok is szeretik, akik általában nincsenek oda a szúrós, egzotikus növényért. Nem véletlen, hiszen ez a pompás növény csak nevében szúr, valójában teljesen tüskementes. Ha jól gondozzuk, ontja a szebbnél-szebb bordó, rózsaszín vagy tűzpiros virágokat, akár többször is egy évben. De mi van, ha szinte sosem virágzik? Mutatjuk, mit kell tenni!
Bosszantó, ha nem folyik le a víz a mosogatóban és nem tudunk a konyhai feladatokkal haladni. Különösen ünnepek alatt kétségbeejtő, ha eldugul a lefolyó, hiszen a karácsonyi ebédet muszáj elkészíteni, a szakemberek pedig elérhetetlenek ilyenkor. Hogy mit tehetünk? Megpróbálhatjuk házi módszerekkel megoldani a problémát.
Bár eleinte lehet, hogy a kényszer szülte ezeket a spórolós, maradékmentő, újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket, de bizony sok pénzt megtakaríthatsz velük. Fedezd fel őket újra!
Fogyaszthatósági ideje azoknak az élelmiszereknek van, amelyek gyorsan romlandóak, mint például a húsfélék, tejtermékek, gyümölcsök. Dr. Kasza Gyula, a Nébih Maradék nélkül programjának vezetője tanácsaival segít a mélyhűtés világában eligazodni.
Vajon hogyan tarthatjuk életben a csodaszép mikulásvirágot? Milyen gondozást igényel, hogy hosszú ideig megőrizze szépségét? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Íme!