Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Előállítottak, majd azonnali hatállyal egy évre kiutasítottak Magyarországról két koszovói állampolgárt, aki tartózkodási és munkavállaló engedély nélkül dolgozott egy miskolci pékségben.
Videó
A húsvét elképzelhetetlen fényes héjú, foszlós bélű fonott kalács nélkül - már annak, akiknek a diétája megegendgedi, hogy ilyesmit fogyasszon. Aki szénhidrátcsökkentett, cukomentes diétát folytat, az többnyire kimarad a jóból - vagy, legalább is, kimaradt eddig. Gábor, a házi pék egy olyan kalácsreceptet kínál az ünnepre, ami nem elég, hogy cukormentes, mégis édes kelt tészta, de teljes kiőrlésű lisztből készült, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Mindmegette
Nem egészen egy éve sütötte meg első saját kenyerét a tévés és rádiós műsorvezető, Joshi Bharat pedig szeretné egészen magas szintre emelni a péktudományát. Sőt eljátszott a gondolattal, hogy saját pékséget is nyitna.
Szabadfi Szabi, az ország pékje, nemcsak arról híres, hogy elképesztő megszállottsággal dolgozik, tanít és vendégül lát, de nem múló kísérletező kedve is közismert. Most egy olyan bejglivel állt elő, így karácsony előtt pár héttel, amiről a legelfogultabb rajongói sem tudtak egyértelműen nyilatkozni.
Galamb Alex nevét pár évvel ezelőtt ismerte meg az ország. A nehéz körülmények között nevelkedett roma fiú eltökélte, hogy segít másokon, és a falujában élő gyermekeknek megmutatja a pékszakma szépségeit.
Őrmező után a Hegyvidéket is meghódítja a megváltoztatott munkaképességűeket foglalkoztató kovászos pékség, a Bake my Day. Mostantól vadkovászos kenyerekkel, adalékanyag mentes pékárukkal, süteményekkel és egészséges reggelikkel is várják a vendégeket a Böszörményi úton. Elöljáróban annyit elárulunk, hogy egy rég elfeledett kedvenc, a pacsni is kapható náluk - szerintünk már csak emiatt is érdemes benézni hozzájuk!
Manapság, amikor alig telik el úgy hónap, hogy a Nébih ne találna valami komoly élelmiszerbiztonsági hiányosságot valamelyik pékségben, gondoltuk, megnézzük, régen minden jobb volt-e? Felcsaptuk a Fortepant, ahol patika tisztaságú sütödéket, és kisség hiányos munkaruházatú péklegényeket találtunk. Így sütöttek ők - jópár évtizeddel ezelőtt!
Paul Hollywood, a világ egyik legismertebb és legsármosabb pékje visszatér a képernyőre. A Food Network tévécsatorna nézői tavaly már láthatták a „Paul Hollywood és a város ízei” sorozat első évadát – most itt a második szezon.