Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az elmúlt hetekben olyan sok zöldség érkezik a gazdaságból, hogy nem tudjuk mind megenni. A héten rengeteg paradicsomot (ökörszív és lukullusz típusút), tököt, cukkinit, csillagtököt, paprikát, uborkát kaptunk. Úgyhogy: befőzésre fel!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Videó
Pofonegyszerű paradicsomszósz, amit kenhetsz pizzára, használhatsz tésztákhoz, vagy akár mártogatósként is kínálhatod. Lefagyasztva akár 1 hónapig is eláll, így bőven raktározhatsz is belőle. Íme!
Nyers zöldségben a legtöbb vitamin? Nem mindig! Van néhány olyan közöttük, amely főzve, vagy sütve adja a legtöbb hasznos anyagot szervezetünknek.
Hóvégi mustránkat nem csak a naptár szigorú betartásával ejthetjük meg, hiszen néha hó közben is előfordul, hogy kimarad egy-egy nagy bevásárlás, és a kamrában fellelhető készletre szorulunk.
A paradicsomszósz finom. Legyen szó a hasábburgonya elmaradhatatlan kísérőjéről, a mammák által készített pasta öntetéről, vagy egy jó salsáról.
A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. Ha egyik sincs otthon, használj sót: a még meleg koszos részt szórd be vele, majd újságpapírral dörzsöld át.