Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Stern Ágnes
Feldobnád egy kicsit a rántott húst (rántott gombát, rántott sajtot…)? Nem csak a liszt, tojás zsemlemorzsa kombináció létezik. Mutatunk néhány egyszerű és remek ötletet.
Mindmegette
A hétvégi ebédről nem hiányozhat a jó rántott hús. A tökéletes rántott hús elkészítésének fortélyait mindenkinek ismernie kell! Mi most videón mutatjuk, mire figyelj, hogy a bunda ropogós legyen, a konyha pedig tiszta maradjon!
Videó
A rántott gombát sokan szeretik, de inkább csak étteremben rendelik, mert az apró fejek egyenkénti bepanírozásának gondoltatától is elmegy az életkedvük. Ám az alábbi 3 dobozos módszerrel nincs többé órákig tartó pepecselés: gombatisztítással együtt fél óra, és már ehettek is!
MME
A magyar ember mindent kiránt, amit csak tud. Így van ez a karfiollal is, ami bepanírozva, majd forró olajban sütve egyszerűen mennyei. Akkor a legfinomabb ez a régi kedvenc, ha a bundája ropogós, a zöldség belseje pedig puha. Videón mutatjuk, hogyan érhetitek el ezt az eredményt.
Első hallásra némelyik bepanírozott fogás – például a rántott tejbegríz és kovászos uborka – furcsának tűnhet, de állítólag nagyon finomak, és sokkal többen készítik el őket, mint hinnéd. Mutatjuk a listát!
Mit keverjünk a zsemlemorzsába, hogy pikánsabb legyen a rántott hús? Mivel érdemes felverni a tojást, hogy ne száradjon ki a husi? Öt tényleg szuper praktika, hogy garantáltan ütős legyen a vasárnapi rántott hús.
Az apró, ropogós falatokat mindeni szereti, de különösen a gyerekek körében örvend népszerűségnek a kicsit már megbarnult sült krumpli, vagy bármi, ami panírozva van. A csirkenuggets ezért mondható szerencsés fogásnak, ha pedig mindenféle extrával tovább lehet fokozni az ízhatást és a ropogósságot - sajttal, fűszerekkel, csipsszel, krékerrel - akkor a felnőttek is boldogan falják majd!
A ma kezdődő foci vb meccs-dömpingje miatt nem árthat, ha olyan vacsorákkal készülünk, amelyek gyorsan elkészíthetőek, és a kanapén ülve, a tévét bámulva, a nagy izgalmak közepette, fél kézzel is elfogyaszthatóak. És persze, ha még sörkorcsolyaként is funkcionálnak, az már csak a hab a tortán. Vagyis, a sörön. Próbáljátok ki ezt a sajttal töltött, bundás fasírtrudacskát!
Szinte hagyomány a vasárnapi rántott hús, de hogy finom is legyen, annak bizony van néhány titka. A ropogós bunda és az omlós hús tökéletes párosa néhány praktikával biztosan sikerülni fog!