Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ahány ház, annyi szokás - a padlizsánkrémmel is hasonló a helyzet: ezt is úgy variálhatod, ahogy szereted. Akár majonézzel, akár tejföllel, vagy fokhagymával, esetleg zöldfűszerrel, vagy csilivel készíted, isteni finom krémet kapsz, amit pirítósra kenhetsz, vagy mártogatósként is fogyaszthatsz grissinivel, vagy tortillacsipsszel.
Ráhel
Videó
Tudtad, hogy a padlizsánt úgy tartják számon, mint a világ egyik legegészségesebb zöldsége? Így hát nem is csoda, hogy a belőle készült krém azon túl hogy finom, még ásványi anyagokban és különféle vitaminokban is gazdag.
Ujházi Katalin
Bevállaltad a házi gazda szerepét? Akkor a következő receptválogatással nem lőhetsz mellé! Olyan elronthatatlan sós vendégváró falatokat és mártogatósokat gyűjtöttünk össze, amik olyan finomak, hogy egy morzsa sem fog belőlük maradni az este végére. Nálatok melyik a kedvenc?
Móra Katalin
Unod már reggelente a zsíros deszkát, a felvágottas vajas kenyeret vagy a bolti szendvicskrémeket? Vigyél egy kis változatosságot a reggelidbe ezekkel az istenien finom és egészséges krémekkel.
A padlizsánból rengetegféle étel készíthető, nagyon egészséges és nagyon finom is, mégis sokan idegenkednek tőle. Ismerjük meg egy kicsit jobban!
KOCSIS BÁLINT
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy padlizsánkrém, ami a megszokottnál több zöldséget tartalmaz, a fokhagymán kívül pl. paradicsomot és kétféle paprikát!
Somogyi Bea
(x)
Sokan kihagyják vagy túl későn fogyasztják el a nap legfontosabb étkezését, a reggelit. Pedig hasnyálmirigyünk már reggel 8-kor felébred. Érdemes még jóval előtte energiával ellátni szervezetünket. Összegyűjtünk 4 szendvicskrémet, amivel tuti nem hagynád ki a reggelit a napirendedből.
SÁNDOR ADRIENN
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A padlizsánkrém igazi jolly joker: lehet belőle szendvicskrém, de csipszhez, zöldségekhez is tökéletes mártogatós, így, ha vendégeket vársz, érdemes dupla mennyiséget készíteni belőle, és kenyerekkel, zöldségekkel jól feltankolva várni az éhes tömegeket!
Szász Veronika
Wessely Márta
A padlizsán a grillezések, a nyár kapcsán előtérbe kerülő mediterrán ételek megkerülhetetlen alapanyaga. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is. Bár néhányan még idegenkednek tőle, jól elkészítve nehéz neki ellenállni!
Török Zsuzsa
Az eredetére utalóan törökparadicsomnak, alakja után tojásgyümölcsnek is nevezett zöldségféle szezonja egészen a fagyokig elhúzódik. A jellemzően sötét ibolyaszínű termés változatosan felhasználható, így akkor sem fogod megunni a padlizsános ételeket, ha gyakran az asztalodra kerülnek. A hét minden napjára adunk egy ötletet.
Palma Pechy
Páratlan gyümölcs az avokádó és a isteni zöldség a padlizsán: mindkettő nagyon egészséges, finom, rengeteg módon használható - de rendkívül érzékeny is. Nem jó, ha túl kemény, az sem, ha túl puha, de ha sikerül elcsípni a megfelelően érett darabokat, akkor minden figyelemért kárpótol.
WM
A padlizsánkrém könnyen elkészíthető fogás, amellyel feldobhatjuk a munkahelyi szendvicseinket, megvendégelhetjük a barátainkat vagy reggelire/vacsorára kínálhatjuk a családunknak. A padlizsánkrém-készítés nem ördöngősség, de ahhoz, hogy valóban jól sikerüljön, érdemes néhány dologra odafigyelni.
SB
Tojásgyümölcsnek, török- vagy kékparadicsomnak is nevezik, Erdélyben vinete vagy vinetta. A Közel-Keleten ez a szegény ember kaviárja.
Salátának hívjuk, pedig hagyományos értelemben nem is saláta, sokkal inkább valamiféle krém, amit előételként pirítóssal vagy pitával, főételként viszont grill húsok köreteként is fogyaszthatunk.