Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A csirkehús az egyik legnépszerűbb élelmiszer, nem véletlenül, hiszen könnyű vele bánni és igen ízletes fogás készíthető belőle. Ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb ne csak ünnepi, de extrán omlós is legyen, akkor mutatjuk, mivel fűszerezd a húst!
judit sarkadi
Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.
PATAKY KRISZTINA
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak! Bár még a legnagyobb fogyókúráim közepén sem szoktam serpenyőben natúr csirkét sütögetni, mert szerintem az tök ízetlen, de ettől függetlenül csukott szemmel is fel tudok sorolni legalább öt olyan csirkepácot, ami tökéletesen működik a tűz fölött. Ezek közül a legegyszerűbb a legfinomabb természetesen!
A pác különleges aromát ad a grillezett húsoknak és zöldségeknek, de nem mindegy, mikor és milyen szószt használunk. Adunk néhány praktikus tippet az alkalmazásukhoz, hogy a szabadtéri sütögetés valóban maximális ízélményt nyújtson.
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a vegán grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.
Török Zsuzsa
Az üzletek fűszerpolcain sokféle keveréket kínálnak grillezéshez, de magad is összeállíthatsz az ízlésednek megfelelő szárazpácot (rubot). Kísérletezz szabadon vagy válassz kipróbált házi receptjeink közül!
A száraz pácolás során a húsokat nem valamilyen páclébe áztatjuk, hanem csak különböző fűszerekkel bedörzsölve ízesítjük. Ettől a grillezéskor sokkal különlegesebb és füstösebb íze lesz. Mutatjuk, hogyan csináld!