Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A szárított fűszerekkel ízesített ételek nagyon finomak, de gondolj bele, mennyivel menőbb lenne friss fűszernövényt szedni az ablakpárkányodból és azt használni főzéskor! Nemcsak az ételeid ízét, de a konyhádat is feldobhatod néhány cserép egészséges, sok-sok értékes tápanyagot tartalmazó fűszernövénnyel.
Mivel nem csak az influenzajárvány tombol, hanem a koronavírus is felütötte a fejét Magyarországon, extra fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére. Ha a következő növényeket rendszeresen fogyasztod, már nagyon sokat tettél az egészségedért!
Ízletessé teszik az ételeinket – ám ennél többet is tudnak! Lássuk, miért érdemes gyakran fogyasztani a fűszernövényeket.
Ez a klassz fogás csíkokra felvágva ideális vendégváró, de egy tál salátával akár főételként is tálalható.
WM
A nyári ízkavalkádhoz nem csak a napérlelte alapanyagok járulnak hozzá, hanem az ételek, a különféle fogások fűszerezéséhez használt zöld fűszerek is, amelyeket ebben az évszakban könnyedén termeszthetünk mi magunk, elég hozzá egy ablakpárkányon vagy erkélyen elhelyezhető virágláda.
Görögország aromaesszenciája, a napsütéses nyár bódító illata, a tavaszi-nyári ételek nélkülözhetetlen fűszere az oregánó.