Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínnyát-bínnyát maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen akár a dagasztás is. Pasta mia!
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen akár a dagasztás is. Pasta mia!
Leila
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen a tésztakészítés. A mai epizódban gnudit, azaz ricottából készült spenótos gombóckákat készt, házi paradicsomszósszal alaposan nyakonöntve!
Semmi sem tud két embert úgy közel hozni egymáshoz, mint egy nagy adag, jól elkészített olasz tészta. Még akkor sem, ha az éppenséggel egynapos. Aki ezt nem hinné, annak ékes bizonyítékul szolgálhat Bradley Cooper esete Lady Gaga maradék tésztjával.
Ha feldobnád valamivel a szokásos olasz paradicsomos tésztát, a pestoban a bazsalikomot cseréld le petrezselyemre, a fenyőmagot mandulára, és bolondítsd meg az egészet egy kis zöldbabbal. A végeredmény: őrületesen jó vacsora, mindössze 30 perc alatt!
Cikk
Szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a „Via Italián” (Budapest, V. ker Arany János utca 7-12.) rendez adománygyűjtő eseményt, melynek célja az elmúlt hetekben súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice és az ott lakók támogatása.
Tésztáz főzni mindenki tud - gondolhatnánk, ám sokszor mégsem sikerül az olaszoktól megszokott finom tésztát elkészíteni. Hogy miért? Mert olajat öntünk a főzővízbe, vagy mert leöblítjük a tésztát? Tésztafőzési technikák: al dente és minden, amit tudni érdemes!
Az olasz tészták nagy népszerűségnek örvendenek kis hazánkban, a durumlisztből készült száraztészták és a friss soktojásos tészták egyaránt - ez utóbbiakból főleg a töltött variációk, a tortellini és a ravioli a favorit. Az fóliázott, bolti sem rossz, különféle mártásokkal nyakonöntve, de ha házilag gyúrjuk a tésztát, és mi magunk töltjük meg, az egészen más élményt nyújt! Erre is, arra is mutatunk 7 kipróbált receptet!