Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha jártál már olasz étteremben, akkor biztosan feltűnt neked is, hogy a bruschetta nem hiányozhat az étlapról. Ha mégis az ellenkezőjét tapasztalod, akkor kezdhetsz gyanakodni. Kiváló előétel, de akár vacsorára is bevetheted, ha nem akarsz estére sokat enni. Videón mutatjuk a receptet!
PATAKY KRISZTINA
Az olaszok étrendje nem csak tésztából és paradicsomszószból áll, hiába ez jut eszébe mindenkinek, ha Itália gasztronómiája szóba kerül. Hogy erre felhívják a világ figyelmét, 2008 óta január 17-én tartják az olasz konyha napját. Ennek apropóján készítettünk egy csupa olasz finomságból álló összeállítást.
Ízzel, szívvel, szenvedéllyel
Videó
A The Bucket List Company annak járt utána a TikTok, az Instagram és a Reddit közösen végzett gasztrofelmérésére támaszkodva, hogy vajon jelenleg melyek azok a konyhák, amik a legnagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte. Ha azt gondoljátok, hogy az olasz konyha vezeti a listát, akkor bizony tévedtek.
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen a tésztakészítés. Pasta mia!
Akár Olaszországba készülsz, akár nem, ezt a listát érdemes elolvasnod. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a cikk szubjektív, ugyanis, ha teljes képet akarnánk mutatni, a végtelenségig folytathatnánk az írást.
A magyarokéhoz hasonló büszkeséggel és vehemenciával talán csak az olaszok képesek nyilatkozni a saját konyhaművészetükről - és talán csak ő tudnak pontosan úgy felháborodni, ha valaki belekontárkodik egy ősi fogásba. Ezek az olasz nagyik sem rejtik véka alá a véleményüket, amikor amerikai módra elkészített olasz ételeket kóstoltatnak velük.
Lohnerné K.Piroska
Semmi sem tud két embert úgy közel hozni egymáshoz, mint egy nagy adag, jól elkészített olasz tészta. Még akkor sem, ha az éppenséggel egynapos. Aki ezt nem hinné, annak ékes bizonyítékul szolgálhat Bradley Cooper esete Lady Gaga maradék tésztjával.
Török Zsuzsa
Pizzából soha nem elég? Próbáld ki a töltött változatát is, amely kívül ropogós, belsejében pedig sajttal gazdagított, millióféleképpen variálható zöldséges vagy húsos ragu rejtőzik!
Van olyan gyerek, aki sült krumplit enne rántott hússal egész nap, van, aki a kakaós palacsintáért van oda. György hercegnek is megvan a maga kedvence. Katalin hercegnő elárulta, hogy mi az az étel, amit a kisfia bármikor megenne.
Amikor a levesbetét önmagában is laktató, akkor az a csodálatos helyzet áll elő, hogy már csak a desszerten kell gondolkodnunk. Ha csak fél órátok van a vacsorára, próbáljátok ki - utána jöhet a tiramisu, a panna cotta, vagy bármilyen tetszőleges olasz desszert!
Nem tipikus alapanyaga a magyar konyhának, néhány évtizeddel ezelőttig Olaszországon kívül nem is igen ismerték. Mára mégis népszerűvé nőtte ki magát, mutatjuk, hogyan készül az eredeti, és mi mindenhez használhatod.
Chrenkó Viki
A bruschetta tulajdonképpen nem más, mint egy roppant egyszerű, de nagyszerű, világszerte népszerű, gyorsan elkészíthető, sokféle finomsággal megrakott pirítós kenyér. A klasszikus változathoz három összetevő is elég: fokhagyma, paradicsom és bazsalikom; sóval, borssal fűszerezve, olívaolajjal meglocsolva. Íme 10 kihagyhatatlan variáció!
Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Pizza, pasta, lasagne, tiramisu, focaccia, panna cotta, arancini, pesto, bruschetta, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb fogásokat... Ezen felbuzdulva össze is gyűjtöttünk gyorsan 15 olyan receptet, melyet, ha elkészítetek, ti is Olaszországban érzitek majd magatokat.
Szicíliában is felvetődik a kérdés: mennyire olasz valójában az itteni konyha? A sziget partjait három tenger vize mossa, és lakosságának étkezési szokásai sokat elárulnak az idők folyamán itt megtelepedett görögökről, rómaiakról, arabokról, normannokról és aragóniaiakról.
A Magyarországhoz legközelebb fekvő olasz tartományban az Alpok az Adriával, a rusztikus hegyvidéki konyha pedig a tengerpart kifinomult konyhaművészetével randevúzik. A találkozásukból született ételek osztrák és szlovén vonásokat is mutatnak, hiszen sokáig itt volt az Osztrák–Magyar Monarchia tengeri kijárata. Ezekből adunk most egy kis ízelítőt!