Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Bármikor tűz üthet ki a konyhában, és jobb felkészülni az ilyen vészhelyzetekre. Ha túlhevül az olaj vagy a zsír a serpenyőben és lángra kap, akkor semmiképp se önts rá vizet! A tűzoltók elárulták, mit érdemes tenni ilyenkor, hogyan kell eloltani a kigyulladt olajat!
Olajspray vagy olajpermetező, nevezzük bárhogy, de rendkívül hasznos és népszerű konyhai eszköz. Használatával pont a megfelelő mennyiségű olajat tudjuk a formába vagy tepsibe juttatni, ám meglepően drága dolog. Szerencsére házilag is elkészíthető!
Videó
Az otthoni tűzesetek többsége a konyhában, főzés közben keletkezik. Attól függetlenül, hogy gáz- vagy villanytűzhelyed van, fennáll a veszélye, hogy az olajat véletlenül túlhevíted. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy csúnya baleset apropóján újra megosztotta, hogy mi a teendő ilyen esetben.
MME
A levendula az egyik legnépszerűbb növény a világon, illata és látványa is csodálatos. Számtalan módon felhasználhatjuk, akár a háztartásban is. Mutatjuk, hogyan!
Fanny magazin
A lángos ára is drágult a tavalyihoz képest, és sokszor botlunk olyanba, ami nem is túl jó. Megmutatjuk, mire kell figyelni, hogy ne legyen kidobott pénz egy-egy balatoni ebéd.
Talán nincs is olyan konyha kis hazánkban, ahol ne készülne rendszeresen rántott hús. Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla – és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!
Nincs vasárnap rántott hús és sült krumpli nélkül, de a bő olajban sütés miatt igazi kalóriabombává válnak. Jó hír, hogy kis odafigyeléssel csökkenthetünk a mennyiségen, amivel az egészségünknek és a pénztárcánknak is jót teszünk.
Nincs otthon tűzhelytisztító? Semmi gond! Mutatunk két teljesen hétköznapi alapanyagot, melyek minden háztartásban fellelhetők, és melyekkel csillogóvá varázsolhatod a tűzhelyedet!
Egyre népszerűbbek a különféle növényi olajok. Összeszedtük, milyen jótékony hatásuk van a szervezetre, és melyiket fogyaszthatjuk hidegen, melyikkel süthetünk, főzhetünk.
Az orosz-ukrán konfliktus miatt egyre nagyobb méreteket ölt a napraforgó- így az étolajhiány is. Ennek következménye, hogy a nagy élelmiszeripari vállalatok egyre nagyobb számban kényszerülnek átállni a pálmaolajra. Ez azonban egy újabb problémát eredményez a környezetvédő civil szervezetek szerint; a pálmaolaj iránti kereslet ugrásszerű emelkedése akár erdőirtásokat is eredményezhet, amivel az élővilág további pusztulására számíthatunk. Igen szomorúak is kiábrándítóak a kilátások - írja a Magyar Nemzet.
Júliusban már a második egymást követő hónapban csökkentek globálisan az élelmiszerárak havi összevetésben.
A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards-on. A cég olajai és lisztjei túlzás nélkül levették a lábukról a zsűritagokat, akik a hagyományhoz hűen ezúttal is vakon kóstoltak, hogy semmi ne befolyásolja az ítéletüket.
Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan!
Te is dobtál már ki cserepes fűszernövényt, mert tönkrement, miután letépted róla a főzéshez éppen szükséges néhány levelet? Az élelmiszerboltit hiába öntözöd, csak akkor marad meg, ha átülteted.
Szeretnél leadni néhány pluszkilót? Ne koplalj, inkább változtass pár apróságon, és a zsíros falatokat cseréld alakkímélő finomságokra!