Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MTI
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a sztráda győri szakaszán kapcsolták le azt a román férfit, aki furgonjában élelmiszert, cigarettát és alkoholt szállított.
MME
Ahány ház, annyi szokás, ám nincs, ami jobban megosztaná az embereket, mint az a kérdés, hogy meg kell-e mosni a nyers húst főzés előtt. Egyesek szerint felesleges, mások viszont ki nem hagynák ezt a lépést.
Egy évvel ezelőtt döntött úgy Emily Ciosek, hogy változtat addigi életmódján és csak nyersen eszi meg a húsokat. Állítása szerint azóta sokkal egészségesebb, és nemcsak testileg, hanem mentálisan is jobban érzi magát.
A nyers hús nagyon könnyen megromlik, és rengeteg baktériumnak adhat helyet, ezért nem árt kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő kezelésére. Élelmiszer-biztonsági szakértők beszéltek arról, hogy mire kell ügyelni a nyers hús előkészítése, elkészítése, valamint a konyhai takarítás során.
Stern Ágnes
Akár boltban, akár piacon a hentesnél vásárolsz húst, főzés előtt a legtöbben a mosogató felett leöblítik a húst. A szakemberek szerint azonban sokkal többet ártunk ezzel, mint használunk.