Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Manapság már szinte mindenki hallott a kókuszzsírról, sokan azonban nem tudják, hogy ez a növényi zsiradék miben különbözik a már jól ismert olajoktól, margarinoktól. Összegyűjtöttük, mi mindenre jó.
Hosszú idő óta törekszünk arra, hogy minél zsírszegényebb legyen az étrendünk, de vajon tényleg jól tesszük?
Hidrogénezéssel készül a margarin és tele van transzzsírsavakkal? Esetleg műanyag, így egyáltalán nincs tápértéke? Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most összeszedtük azt az öt tényt, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.
MDOSZ/MME
A boltok polcain számos növényi olaj sorakozik, nehéz eligazodni, vajon melyiket mire érdemes felhasználni, vagy éppen mikor követünk el kisebb fajta bűnt az adott olajjal kapcsolatban, melyikben süthetjük meg a vasárnapi ebédet.
Félünk tőle, pedig ez a létfontosságú anyag közel sem olyan rossz, mint a híre. Eloszlatjuk a legelterjedtebb tévhiteket!