Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: nol tv

Cikkek

Desszert

Mennyei fűszeres szilvalekvár, egyszerűen - VIDEÓ!

Kaldeneker György természetesen nem hagyományosan készíti a szilvalekvárt. Most egy karácsonyi verziót főz, mert az nem csak finom, de ajándékként is jól jöhet majd. Akinek ez sem elég, annak további tippeket ad, hogyan és mivel variálhatja a megszokott ízeket! ...

0

Desszert

Mennyei eperlekvár, ahogy még nem próbáltad - videó!

Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan hülyíti meg az eperlekvárt - ezúttal bodzával, de további tippeket is ad, arra nézvést, hogy mivel lehet még, az amúgy is tökéletes eperízt feldobni! ...

0

Praktikus

Reteklevél, spenótgyökér, brokkoliszár: ne dobd ki, használd fel! VIDEÓ!

Mautner Zsófia a zöldségek azon részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából. Ötleteket is ad, hogyan dobjuk fel a végeredményt néhány olcsó, ázsiai boltokban kapható alapanyaggal - videóval! ...

0

Desszert

4 egyszerű trükk, és tökéletes lesz a csokikrém - mesterszakács-tippek, videóval!

Egy francia klasszikust, az eredeti "mousse au chocolat"-t, vagyis a csokoládéhabot készíti most el nekünk Segal Viktor mesterszakács és Mautner Zsófia, közben kiderül néhány titok a tejszínhabkészítésről is, és megtudjuk azt is, hogyan lesz a foszlós húsvéti kalácsból kruton. ...

0

Fűszerek és ízesítők

Húsvéti sonka - másképp: így dobd fel a reszelt tormát! VIDEÓ!

Unod már a szokásos húsvéti menüt, de nincs időd az újításon rágódni? Adunk egy pofonegyszerű tippet: Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvár receptjét, ami tökéletesen passzol a húsvéti sonkához, foszlós kalácshoz és mindenfajta sült húshoz. Próbáljátok ki, nem nagy ördöngösség! ...

0

Világkonyha

Mennyei krémsajtos tekercs, azaz rugelach lépésről-lépésre - VIDEÓVAL!

A rugelach szinte bármilyen lekvárral tölthető édes tekercs, a tésztájához sem kellenek különleges alapanyagok, csak liszt, cukor, vaj és az extra: a krémsajt. New Yorkban imádják, és most Mautner Zsófitól megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni, hogy tökéletes legyen. ...

0

Fűszerek és ízesítők

Így készíts cukkiniből pikáns savanyúságot - videó!

A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó! ...

0

Világkonyha

Pikáns csirkés-rizses egytálétel 8 lépésben - videó!

A plov az azeri konyha egyik legfontosabb étele. A rizst különlegesen főzik, és ha kész egy tésztaréteggel kibélelt fazékban átgőzölik. Mautner Zsófia Bakuban, egy azeri nagymamától leste el a plov készítésének titkát. A következő receptben a rizs a főszereplő, de kísérőnek fűszeres, aszalt gyümölcsös csirkeragut is készít hozzá. ...

0

Desszert

Mennyei vargabéles erdélyi módra: kaporral és málnával - VIDEÓ!

Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélese szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb. Az extra, a nyáridéző fagyasztott málna pedig nagyon jól jön akkor, amikor úgy érezzük: sosem lesz már vége a télnek, a hidegnek a szürkeségnek. ...

0

Előétel

Ínyencség 10 perc alatt: grillezett velős csont - videó!

Bizarrul hangzik, de a végeredményt mindnyájan jól ismerjük: az isteni velős pirítóst, amit a vasárnapi húsleves után, a rántott hús előtt ropogtatunk el - csak éppen a hosszadalmas levesfőzési procedúra nélkül elkészítve. Ahogy már megszokhattuk, Mautner Zsófia, a hagyományos ízeket némi egzotikummal variálja meg: a kísérő ezúttal nem csupán apróra vágott lila hagyma, hanem egy egészen pikáns, citrusos, petrezselymes, kapribogyós salsa. Érdemes kipróbálni! ...

0

Világkonyha

Indiai vacsorára? Fűszeres húsgombócok curry mártásban - videó

Mautner Zsófia egy indiai ihletésű étel gyorsan összeállítható alapreceptjét mutatja meg. A fűszeres húsgombócokat felkockázott csirkemellel is helyettesíthetjük, de elkészíthetjük csak zöldségekkel a vega változatot is! ...

0

Gabona és pékáru

Így készül az eredeti kenyérlángos - videó!

Télen a karácsonyi vásárokon, nyáron a strandon, ősszel és tavasszal a sör- és borfesztiválok alkalmával találkozhatunk a fatüzelésű kemencékből forrón kikerülő, feltéttel gazdagon megpakolt lepényféleséggel, a langallóval - aminek egyszerűen lehetetlenség ellenállni. Ha valaki szeretné otthonában rekonstruálni az élményt, annak Mautner Zsófi alábbi receptjével biztosan sikerül! ...

0

Diéták

Tonhalsaláta, ahogyan még nem próbáltad - videó!

Tonhalsaláta készülhet sokféleképpen - Mautner Zsófié pomeloval, szójaszósszal, nyírfacukorral, zöld- és sárga citrommal, egyetlen csepp olaj hozzáadása nélkül készül - vagyis szuperdiétás és szuperegészséges lesz a végeredmény! ...

0

Praktikus

Így lesz tökéletes a kifli: recept és tekerési technika egy profitól - videóval!

Friss, ropogós, illatos házi péksüteményre vágysz reggelente, de nincs a környéken olyan pékség, aminek a kínálatával elégedett lennél? Íme a tuti recept, egy igazi profi, Misi a pék tolmácsolásában - figyelem, videós tartalom következik! ...

0

Praktikus

Krumplifőzelék, ahogy még nem próbáltad - videó!

Ha egy kissé már unod a hagyományos ízeket, viszont a főzelékekről nem tudsz, és nem is szeretnél lemondani - nagyon helyesen -, akkor ezt a receptet neked találták ki! Szuperegészséges, nagyon finom, és valami egészen más, mint amit egy főzeléktől elvárnál - kivéve talán, hogy laktató. Szatmári Feri, a "Főzelékes" videóreceptje következik. ...

0