Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nemcsak a padlót, az ablakokat vagy a vécét kell rendszeresen takarítani otthon, hanem az olyan, minden nap használt dolgokat is, melyekre először talán nem is gondolnánk.
Ahány ház, annyi szokás, ám nincs, ami jobban megosztaná az embereket, mint az a kérdés, hogy meg kell-e mosni a nyers húst főzés előtt. Egyesek szerint felesleges, mások viszont ki nem hagynák ezt a lépést.
Kevesen tudják, de a 49 éves szexi színésznőnek saját mosogatószivacs-márkája van, amit nem fél használni. Annak fényében, hogy Mendes egy igen tisztaságmániás háziasszony hírében áll, már egyáltalán nem furcsa, hogy a piac eme szegmensét ostromolja. Egy biztos, hogy ha a szivacs mosogatás közben is olyan jól működik, mint ahogyan az rajta áll, máris rendelünk belőle egy nagyobb csomaggal.
A mosogatószivacsot célszerű legalább hetente lecserélni, hosszabb idő után ugyanis több baktérium lehet rajta, mint egy átlagos wc kagylóban. De van egy tuti tippünk, mire tudod még felhasználni, mielőtt kidobod!
Bár a legtöbben rendszeresen mosogatunk, hajlamosak vagyunk néhány alapvető hibát elkövetni a piszkos edények tisztítása közben. A következő néhány tippet például érdemes megfogadni, így garantált a gyors mosogatás és a kristálytiszta végeredmény.
Csak most vetted elő az új szivacsot, de már az első mosogatás után tele van kenyérmorzsával és paradicsomszósszal? Nyugi, nem kell egyből a kukába dobnod! Ha a következő praktikákat beveted, a szivacsod a sokadik mosogatás után is tiszta és baktériummentes lesz!
Minden házban, lakásban vannak egészségügyi veszélyforrások. Baktériumok tanyázhatnak a fürdőszobádban, a hálószobádban és persze a konyhádban is. Talán nem is gondolnád, hogy mennyi minden fertőzést okozhat, ha nem tisztítod rendszeresen. Mutatunk néhány példát, hogy mire figyelj fokozottan.