Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Wessely Márta
Az idei, Szó Gellért által alkotott Őrség Zöld Aranya országtorta jó alkalom arra, hogy elgondolkozzunk azon, hogy a bő egy évtizedes gasztroforradalomnak köszönhetően, vajon a cukrászatban is történt-e változás. A látszat és a tények is azt mutatják, hogy igen: a technológiai újdonságok és a francia trendek hatottak és folyamatosan hatnak a magyar cukrászatra. A hagyományok tisztelete mellett szerepet kapott az innovatív, minőségi, helyi alapanyagokra koncentráló desszertkészítés.
Új éttermet, cukrászdát nyitni mindig kihívás. Nagyon el kell találni a helyszínt, meg kell alkotni egy vonzó enteriőrt, és rá kell találni arra, ami tényleg különlegessé varázsolja az egészet. A Monofu tulajdonosai gondosan dédelgették a saját desszertező tervét, s olyan megoldással rukkoltak elő, ami még nem honosodott meg a magyar cukrászatban, s valóban egyedivé teszi őket.