Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Csokikrém, vaníliakrém mogyorókrém - ha van 3 jó recepted, amivel házilag előállíthatod ezeket a csodákat, többé nem kell pudingporhoz vagy a méregdrága nutellához nyúlnod: tartósítószermentes és isteni finom körítést kapsz a reggeli gofrihoz, a palacsintatortához vagy éppen a lekváros piskótatekercshez.
Nincs az gyerek, aki ellen tudna állni ennek a desszertnek!
A Nutella 2007 óta rendelkezik saját nappal, ugyanis ebben az évben ütött szöget Sara Rosso amerikai blogger fejében, hogy vajon egy ilyen sokak által rajongásig szeretett édességnek miért nincs külön ünnepe. Sara azonban nem csak a kérdést tette fel, hanem cselekedett is: alapos, mindenre kiterjedő szervezésbe kezdett, melynek eredményeként ma már sok ezer rajongó minden szégyenérzet nélkül falja a Nutellát február 5-én.
A Nutella eredetileg egy konkrét mogyorókrémmárka, ugyanakkor mára emberek milliói azonosítják az egész kategóriát a névvel. Konzervatív felhasználási módja, ha simán csak ráborítjuk egy szelet kenyérre, de aki kicsit is komolyabb júzer, nem szívesen cifrázza ennyire, egyszerűen csak fog egy kanalat és odatelepszik vele a kanapéra, miután talált egy megfelelő tévéműsort.
A csonthéjasok közül a dióval és a mandulával vállvetve a legnépszerűbb mogyoró már régóta ízesíti meg az életünket. A mostanában kicsit feledjük, pedig a rendkívül gazdag ízvilágú és sokféleképp felhasználható mogyoró valódi kincs.
Amerikai mogyorónak vagy földimogyorónak hívjuk a két-három, olykor négy apró magot tartalmazó, girbegurba alakú termést, ami nálunk leginkább rágcsálnivaló, de készülhet belőle krém, olaj, sőt ázsiai fogásoknál ízesítésre is használhatjuk.
Közelednek az ünnepek, van, aki már készülődik, a vendéglátósok, boltosok, kereskedők biztosan. Készülhetünk már mi is, tesztelhetünk receptet az ünnepekre! Egy desszertet hoztam, figyelmükbe ajánlom, az ünnepekig kipróbálhatják, hátha erre esik a választás!
Mogyoróból és csokiból készülő tömör krém, mely függőséget okozhat az erre hajlamosaknál, ezért fogyókúrázók nagy ívben kerüljék. Házilag is elkészíthetjük és fogyaszthatjuk reggelire vajas kiflivel, túrógombócba töltve desszertként, sőt még italok készítéséhez is.
A diákcsemege, a pirított mogyoró, a mogyorókrém vagy a mogyorós csoki sokunk kedvence. Frissen roppan a fogunk alatt, enyhén pörkölt íze szétárad a szánkban… Csak olyan olajos és kalóriadús ne lenne!
Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Beküldő: Boribakter