Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A házhoz szállított ételektől sokan kicsit tartanak, mert bizony nem sok olyan fogás van a Földön, aminek jót tesz, ha becsomagolják, megutaztatják, megrázzák, majd kibontják. Minden pontjában bukó a helyszíni kiszolgáláshoz képest, viszont a mostani helyzet erősen ebbe az irányba tereli a dolgokat.
Videó
A heti kajateszt egy picit más lesz, mint a megszokott, ugyanis most videón kóstoltunk meg különleges ázsia ételeket. Többek között a pirított algát, a garnélarákos krékert és keserű diénnyét is leteszteltük. Mutatjuk, melyik „finomság” mennyire jött be nekünk!
A szalámit, mint húsipari remek terméket nagyon senkinek nem kell bemutatni, sertéshúsból készül, aminek számtalan fajtája van. A csemege és a téli szalámi talán a legismertebb közülük, de akad még bőven egyéb variáns. Ilyen például a dán szalámi is, ami dán recept alapján készül elvileg, ami olyannyira talán nem egy egetverő meglepetés. Ezekből gyűjtöttünk a héten be fél tucatot, melyeket magukban kóstoltunk.
Orbán - Marosi
Az első és legfontosabb, hogy a lenyelt rágumi nem ragad meg a belekben és mivel nem emészthető, átvillan a szervezetünkön. Őseink hasonló formában már körülbelül 5000 évvel ezelőtt is rágóztak.
A burgerek lelke leginkább a húspogácsa, amire minden másik feltét építkezik. Ez általában marhahús, de lehet csirke, sertés vagy akár vegán alapból is. Mi a klasszikus marhahús hamburger pogácsa irányt céloztuk meg a héten.
A citrom számtalan jó hatással van a szervezetünkre azon kívül, hogy C-vitamin forrás, skorbut ellen is remek fegyver, de akár emésztéssegítő hatása is jól jöhet. Emellett számtalan házi praktika alapul a citrom savas varázslatára.
A Pöttyös már jó ideje uralja a túró rudi piacot, de szépen csendben sok üzetlánc megjelent sajátmárkás elképzelésével is. A héten viszont, kicsit szakítva a hagyománnyal nem több márka termékét teszteltük, hanem egy márkára fókuszáltunk.
Minden cég életében egyszer eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy munkavállalói számára az ádáz éves munkát meg kell hálálni egy remek panettone formájában. Ennek eredményességét ne firtassuk a héten, inkább azt néztük, hogy ha önszántunkból vennénk ilyen édességet, akkor melyikkel járunk a legjobban.
Szépen lassan mindenki ismeretségi körében lesz valaki, aki vegán. Akárhogy pörgetjük, sokan „divatból” választják ezt az életmódot és nem feltétlen a tudományos oldalát figyelembe véve. Ezt a mozgalmat a piac is remekül támogatja, mert egyre több vegán termékkel találkozunk.
Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben.
Pisum sativum, alias borsó. Itthon is termesztik előszeretettel, mert például jól bírja a hideget. B és C-vitamin található benne, de mi továbbra sem csaptunk fel Bálint gazda klónnak így maradt a bolti verziók tesztelése. Csakis üveges kivitelben voltunk a héten hajlandóak zöldborsót venni, a konzerv nem játszott.
Veszettül egyszerű hozzávalók kellenek csupán egy kukoricasaláta elkészítéséhez, így kicsit megkérdőjelezhető, hogy miért is vannak készre kevert verziók a boltok polcain elrejtve. Majonéz, kukorica, hagyma, némi apróság és szinte kész is.
A burgerek lelke elsősorban a hús, ami középen, ott díszeleg a két félbuci és a köret között. Ezt követően már kicsit hígul a fontossági ranglista, de azért nem mindegy, hogy milyen hozzávalók kerülnek a hús mellé és azok miként harmonizálnak azzal, vagy hogy milyen a buci, amit ugye végig fogunk és harapunk.
Meglepő, de olyan veszettül nincsen a magyar történelemkönyvekben régóta jegyezve a somlói galuska legendája. Nagyjából az 1950-es években fogant (a Gundel étteremben), a recept és azóta hódít határon innen és túl.
A naptári ősz és az iskolaév beköszöntével, rengeteg szülő kezd kétségbeesetten agyalni azon, hogyan milyen snacket tehetne a kis lurkó hátizsákjába, hogy az délután 4-ig ne haljon éhen.