Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A mexikói konyha alapvetése, a tortillalap világszintű népszerűsége nem véletlen: többféle ízben és méretben kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan elkészítheő. Az egyik legismertebb és legkedveltebb felhasználási módja, amikor két lap közé halmozzák a tölteléket és az egészet egy kontaktgrillben összepirítják - ez a quesadilla. Mutatjuk az abszolút kedvenceinket!
Videó
Azzal kapcsolatban, hogy Jennifer Anistonnak kiváló humora van, nem voltak kétségink eddig sem, ám a vadonat új Instaprofiljára kitett mai posztjával, minden előzetes elképzelésünkre rátromfolt. Ráadásul az is kederült belőle, hogy Aniston szuper szakács!
A csilis babot sokféleképpen el el lehet készíteni, és a számtalan variáció között biztosan van sok olyan is, amin még egy latin-amerikai család sem borulna ki. A lenti videón egy titkos családi receptet osztunk meg veletek, amit a évtizedek óta minden tavaszindító kerti parti kötelező fogása. A gyermekekre való tekintettel mindig kétféle változat készül: jalapenós és anélküli, de a 60%-os kakaótartalmú csokoládé egyikből sem hiányozhat! Próbáljátok ki, nem egy nagy ördöngősség, és a siker garantált!
A mexikói konyha színei, ízei könnyen visszacsalják a napfényt az őszi, kora téli időszakban. A színes, látványos és viszonylag könnyedén értelmezhető mexikói konyha néhány fix alapanyagra épül, amit ügyesen kombinál. A bab, kukorica, rizs, tortilla lap alkotta alapok sok lehetőséget kínálnak. Lehet belőlük burrito, quesadilla, enchilada, taco, ami mellé választhatunk quacamolet, salsát, tejfölt, sok-sok reszelt sajtot és annyi chilit, amennyit csak szeretnénk.
A tortilla világbajnok alapanyag, ha a gyors vacsora a cél. Tölthetjük, tekerhetjük és már süthetjük is. Készülhet belőle burrito, wrap, quesadilla és enchilada is. Most utóbbira mutatunk egy szuper csirkés receptet. A jalapeno pont annyira csípős, amennyire szükséges, a mozzarella pedig lágyan a csirkecsíkok közé olvad. Ne lepődj meg, ha mindenki repetázni akar majd!
Az őszi- téli időszakban szívesebben fogyasztunk erősebb ízvilágú, kicsit csípősebb, meleget adó ételeket. A különféle tartalmas egytálételek fűszerezése is felerősödik és színre lép a legfőbb erő: a chili.