Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: Mesélő ételek

Receptek

Cikkek

Ajánló

Tudod, mi a Zserbó? A Vörösmarty lánykori neve!

Émile Gerbeaud, vagyis magyarul: Zserbó Emil svájci származású cukrász 1884-ben érkezett Budapestre a franciaországi St. Étienne-ből, ahol jól menő cukrászdája működött. Nem véletlenül érkezett Pestre, hiszen maga az idős Kugler Henrik csábította ide, akinek nem volt utódja. ...

0

Ajánló

Mi köze Rézi néninek Sándor bácsihoz?!

Ki volt Rézi néni? Kevesen tudják. Pedig éppen olyan jelentős alakja ő a magyar gasztronómiai irodalomnak, mint mondjuk Arany János a költészetünknek. ...

0

Érdekességek

A híres festő Bécsből csempészik?

Sokak szerint a magyar nem is a pörköltek, paprikások és gulyások nemzete, hanem a rántott húsok (sajtok, gombák, halak stb.) nációja. Szöveg: Cserna-Szabó András ...

0

Érdekességek

Az arab hajós esete a tatár marhával, avagy Szindbád tatárbifsztekje

Két gasztroceleb, két kulináris sztár találkozik itt egy tányéron: Szindbád és a tatár. Szöveg: Cserna-Szabó András. ...

0

Érdekességek

Kiherélték a juhot, a híres író levesébe került

Mikszáth Kálmán, a „Nagy Palóc” igencsak szerette a hasát, ez írásművészetén és testalkatán a kor előrehaladtával egyre jobban látszott. Szöveg: Cserna-Szabó András ...

0

Érdekességek

A híres színész Debrecenben kakaskodott

Három napig is főzték a kakast az Újházi-levesbe, hogy kellően puha legyen. Egy különleges étel születése! Szöveg: Cserna-Szabó András. ...

0

Érdekességek

Aki még reggelire is gulyást evett - Híres írók meglepő kedvencei

Így ettek ők! Ki volt az, aki még a gulyást is megette reggelire? Ki imádta a csigát tormával? És kiről neveztek el egy pisztrángos fogást? ...

0